Actualitate

Marcel Ciolacu, întrebat de propunerea de premier a partidului: ”Nu este membru PSD în acest moment”

Publicat: 17 aug. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu prezintă programul de guvernare care conține proiecte și măsuri concrete

Marcel Ciolacu, întrebat de propunerea de premier a partidului: ”Nu este membru PSD în acest moment”

Președintele interimar al PSD arată că în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, propunerea de prim-ministru este o persoană care nu face parte din PSD.

Marcel Ciolacu, întrebat de propunerea de premier a partidului: ”Nu este membru PSD în acest moment”

Întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier se referă la un tehnocrat, acesta a răspuns cu nu este membru PSD.

„Avem o propune de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a spus Ciolacu, întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier vizează un tehnocrat.

Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă: „PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”

Duminică, într-o conferință de presă, Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD, a transmis că partidul a ales deja viitorul premier al PSD, dar este ținut secret. În cadrul acestei conferințe, Gabriela Firea a vorbit despre un guvern PSD, după moțiunea de cenzură, și a spus că Ciolacu i-a promis că va numi „un om capabil” la ministerul Transporturilor.

Marcel Ciolacu a amintit că PSD deține voturi suficiente pentru demiterea Guvernului. De asemenea, acesta a răspuns întrebării  ”care este planul după terminarea moțiunii de cenzură?”

„PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că este în atribuțiile președintelui să desemneze premierul.

„Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea”, a declarat președintele interimar al PSD.

În aceeși conferință de presă, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis, împreună cu Marcel Ciolacu, că președintele PSD ar fi promis că va pune la Ministerul Transporturilor un om capabil, care să se ocupe și de problemele bucureștenilor.

„Ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea.

Partidul Social Democrat a comunicat că încă nu au fixat momentul în care va fi dezbătută și votată de Parlament moțiunea de cenzură. Există posibilitatea ca acest lucru să se întâmple joi, doar că votul se va realiza la finalul lunii august sau la început de septembrie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, aflat la biserică: „Luni depunem moțiunea. Îi recomand premierului să meargă și el la biserică”

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj dur, duminică, 16 august 2020. Președintele interimar social-democrat, aflat la biserică, i-a recomandat premierul Ludovic Orban să meargă și el să vadă ce se întâmplă. Acesta a mai declarat că luni, 17 august 2020, va depune moțiunea de cenzură împotriva Executivului Orban.

Adauga un comentariu