Actualitate

Marcel Ciolacu se arată dispus să voteze un Guvern minoritar

Publicat: 26 oct. 2021
Marcel Ciolacu la sediul PSD

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis marți, 26 octombrie 2021, faptul că Partidul Național Liberal are o decizie prin care nu poate negocia cu PSD. Liderul PSD a mai spus că toate variantele sunt în discuție, inclusiv susținerea unui guvern minoritar.

„În primul rând, domnul Florin Cîțu este președintele PNL. Uită un lucru: că nu poate negocia cu PSD deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD. Înseamnă că suntem în același cerc vicios. Vom vedea…(…) Haideți să ajungem la acea discuție. Absolut toate variantele sunt în discuție (c.n. inclusiv să susțină un guvern minoritar)”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD să se pregătească de alegeri anticipate

Conform unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, Marcel Ciolacu a dat ordin filialelor județene să se pregătească de alegeri anticipate. Sursa citată explică faptul că, potrivit președintelui PSD, actuala criză politică poate fi finalizată doar prin procedura de alegeri anticipate.

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Conform sursei citate, deja au fost împărţite milioane de pliante în mai multe județe din România. Paul Stănescu ar fi vorbit deja cu secretarii executivi din filiale si le-a transmis planul de organizare în vederea alegerilor anticipate.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Marcel Ciolacu: „Democrația funcționează pe majorități”

După negocierile de la Cotroceni dintre Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu, liderul PSD a reluat ideea de alegeri anticipate spunând că este singura modalitate prin care criză politică din România s-ar putea sfârși. Asta în contextul în care PSD a anunțat deja că nu va susține niciun Guvern propus de Dacian Cioloș sau Florin Cîțu.

„Democraţia funcţionează pe majorităţi. Dacă o majoritate hotărăşte că se va merge pe anticipate, se va merge indiferent dacă vrea sau nu Preşedintele, pentru că nu poate opri o majoritate care dărâmă guverne unul după altul. Dacă se creează o majoritate care vrea anticipate şi face un acord politic, intrăm în logica de anticipate. Nu o poate opri preşedintele. Eu vorbesc de preşedintele României, nu de Zeus. Dacă e zeu, nu te supui unei majorităţi. Are nişte prerogative constituţionale pe care trebuie să le respecte”, a declarat Ciolacu.

Adauga un comentariu