Local

Maricel Popa, groparul de la Aeroportul Iași. Fostul șef al CJ Iași este artizanul plecării companiei Blue Air de la regia aeroportuară

Publicat: 03 oct. 2020
Maricel Popa a ajuns să alunge compania Blue Air de la Aeroportul Iași după ce a mințit oficialii operatorului aerian
Maricel Popa și un avion al companiei Blue Air

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, a mai reușit o „performanță” în mandatul său. Acesta a ajuns să fie artizantul plecării companiei Blue Air de la Aeroportul Iași. Operatorul aerian își va muta și ultima aeronavă de la Iași pe aeroportul din Bacău, conflictul fiind sporit și de datoriile pe care le are către regia aeroportuară. Însă, în loc să găsească o cale de mijloc pentru a salva situația, Maricel Popa a făcut tocmai invers, i-a determinat pe cei de la Blue Air să plece

Aeroportul Internațional Iași va rămâne fără avioanele unei mari companii aeriene. Totul din cauza lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, cel care i-a determinat pe oficialii companiei Blue Air să nu-și mai dorească să rămână la Iași. Cum s-a ajuns însă aici? Fostul șef al CJ Iași a promis marea cu sarea celor de la Blue Air ca aceștia să beneficieze de o serie de reduceri fiscale acordate de Aeroportul Iași. Asta în condițiile în care compania Blue Air avea datorii de peste 1,5 milioane de euro și nu putea beneficia de aceste reduceri de taxe aeriene.

Maricel Popa a îngropat Aeroportul Iași. Întâlnire secretă în biroul său

Cum s-a ajuns însă aici? Fostul șef al CJ Iași a avut o discuție cu cei de la compania Blue Air în biroul din Casa Pătrată în momentul în care aceștia doreau acordarea facilităților fiscale. Deși li s-a transmis că legea nu poate fi încălcată pentru că ei au datorii și nu pot primi acea facilitate, cei de la compania Blue Air au fost păcăliți de Maricel Popa. Acesta le-a transmis în biroul său că va rezolva problema și că-și vor primi acea facilitate, în fapt o reducere a taxelor de la aerogară. Cum nu se putea comite o astfel de ilegalitate, șefii de la Aeroportul Iași nici nu au vrut să audă.

Deși sunt în culpă pentru faptul că nu și-au plătit datoriile, cei de la Blue Air au fost trași pe sfoară de Maricel Popa. Fostul șef al CJ Iași i-a păcălit, spunându-le că va rezolva problema și astfel compania Blue Air a avut o speranță. Se zvonește prin Casa Pătrată și faptul că la acea întâlnire Popa ar fi plusat și el cerând „ceva”. Poate și acest lucru i-a determinat pe oficialii companiei Blue Air să renunțe la baza de la Aeroportul Iași, mai ales că regia nici nu a vrut să audă de acordarea facilităților promise de Maricel Popa.

Fostul președinte al CJ Iași a alungat Blue Air din Iași

Astfel, fostul șef al CJ Iași a ajuns să fie și groparul Aeroportului Iași, alungând prin faptele sale una din cele mai mari companii aeriene din țară. Blue Air a pierdut procesul intentat aerogării ieșene pentru facilitățile respective după ce nu a plătit taxa de timbre. Între timp, aerogara merge mai departe cu procesele intentate companiei pentru recuperarea debitelor. Chiar și în aceste condiții, intervenția lui Maricel Popa nu era deloc necesară. Acesta a făcut chiar mai mult rău, contribuind decisiv la alungarea operatorului aerian de la Iași. Dacă cei de la aeroport au mai negociat, au păsuit operatorul, faptele și promisiunile fără acoperire ale lui Maricel Popa au schimbat de tot datele problemei.

Comentarii
 • A FOST O ECHIPA ,,,,BUNA,,,,,CONDUCERE C.J.PILE RELATII GOLANII…CITESC CE SPUN ANGAJATII SI INTREB CAND SE VA FACE O ANCHETA SERIOASA FINANCIAR ANGAJARI FUNCTII DATE PT DIFERITE SERVICII [ UNELE AUZI PT. VANZAREA COLEGILOR ] PRIMEENORME PT UNI LIPSA ECHIPAMENT …TOATE SUNT SELECTII DIN COMENTARIILE ARTICOLELOR SI CRED CA DACA CEVA PUTIN E ADEVARAT ATUNCI TREBUIE ACTIONAT FARA MILA …RECUPERARE PREJUDICIU..INSTANTA..PARASIREA FCT. SI DATA PERSOANA AFARA ..RECUPERARE BANI …..

 • Eu chiar ma bucur ca a iesit asa.
  Nu se poate ca operatorul sa aibe datorii si sa nu plateasca. Ramanem noi fara bani in Iasi.
  Si apoi e mai bine asa. Bateau talpa toti pe aici degeaba, vasluieni, bostonieni, dorohoieni, rusoi, nu te mai puteai urca intr-un avion sa pleci in vacante ca erau numai migranti. Sa le faca operatori sau curse separate, sau roiu la Bacau sau Suceava. Nu trebuie sa le ascult eu in timpul zborului toate povestile despre cum halesc conserve si se imbraca de la second hand din Romania pentru a „ieconomisi niste ieuro”. Sau lire.
  Deci bun asa.
  Iar migrantii ieseni,aceeasi reteta. Prin Bacau tata,ca nu va cade mucul.

 • Ce companie aeriana are bani pe criza asta pentru orice?si din taxele aeroportuare nu au facut nici o imbunatatire in aeroport…in t2 cand ploua afara ploua si in terminal….chiriile in aeroport pe care le platesc rent a car,duty free ul etc insumeaza zeci de mii de euro…ce s a facut cu banii?

Adauga un comentariu