Local

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se reclamă singur la DIICOT. Avize dubioase emise la Direcţia de Urbanism, controlată de şeful CJ Iaşi

Publicat: 11 aug. 2020
Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se reclamă singur la DIICOT
Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se reclamă singur la DIICOT

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să defileze cu sloganul „Hoțul strigă hoții”. Actualul președinte al Consiliului Județean susține că formațiunea pe care o conduce, PSD Iași, se reformează și că se delimitează de membri din Consiliul Local care au ajuns ieri, 10 august 2020, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași pentru a da explicații în cazul unui dosar de urbanism din municipiu.

Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se reclamă singur la DIICOT

În acest caz, Maricel Popa ar trebui să fie primul care pleacă acasă atât de la CJ Iaşi cât şi de la vârful PSD şi să ajungă la DIICOT pentru a da explicaţii.

Mare parte din proiectele de urbanism derulate şi de municipiul Iaşi trec prin Direcţia de Urbanism de la Consiliul Judeţean, unde este nevoie de avizul unic pentru implementarea lor Direcţia condusă de arhitectul Ana Maria Târziu şi controlată de Maricel Popa, analizează proiectele de urbanism, prin mâna lor trecând şi astfel de situaţii ce sunt verificate de procurorii DIICOT. Prin urmare, Maricel Popa şi Ana Maria Târziu trebuie şi ei să de-a explicaţii la DIICOT pentru combinaţiile făcute în urbanism.

“Fac un apel public către toate partidele politice. Delimitare clară între interesul public şi interesele personale şi imobiliare. Ce pot eu să afirm cu fermitate este ca PSD s-a delimitat permanent de afacerile imobiliare. PSD Iaşi se afla în plin proces de reformare din temelii, iar acest lucru presupune că din viaţa partidului să dispară clientelismul şi favoritismele”, susţine Maricel Popa. Acesta face referire şi la propria persoană practic.
Sunt destule combinaţii orchestrate de Maricel Popa, cel mai slab preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi din ultimii 30 ani, şi care încep să iasă la iveală.

Maricel Popa, combinaţii cu Poşta Română. 365 mii euro în buzunarul familiei Popa dintr-o lovitură

Șeful CJ Iași a dat un tun de sute de mii de euro pe spatele unei instituții publice. Poşta Româna a închiriat de la una din firmele controlate de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, un spaţiu pentru care plăteşte suma de 365.000 euro. În spatele acestei licitaţii se ascund jocuri de culise pe care doar procurorii anticorupţie ar putea să le rezolve. S-au făcut presiuni enorme pentru adjudecarea licitaţiei de către soţia lui Maricel Popa. De contract era interesat şi omul de afaceri Ştefan Covalciuc, care a depus o ofertă.

Tranzacţia s-a realizat prin societatea Vitalef SA, controlată de Mihaela Popa, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Pe data de 12.03.2019, Vitalef SA a semnat un contract cu Compania Naţională Poşta Româna SA pentru un spaţiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Mai precis, Vitalef SA avea calitatea de chiriaş că mai apoi să subînchirieze către Poşta Româna. Din această combinaţie, Mihaela Popa ar urma să încaseze până la finalul contractului, adică anul 2022, aproape 365.000 euro

Poșta Română i-a făcut un cadou de 365.000 euro lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași!

Poșta Română a închiriat de la una din firmele controlate de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, un spațiu pentru care va plăti suma de 365.000 euro. În spatele acestei licitații se ascund jocuri de culise pe care doar procurorii anticorupție ar putea să le rezolve. S-au făcut presiuni enorme pentru adjudecarea licitației de către soția lui Maricel Popa. De contract era interesat și omul de afaceri Ștefan Covalciuc, care a depus o ofertă. De fapt, oferta lui Covalciuc a fost mai mult de formă, pentru că înțelegerea era tranșată cu Maricel Popa. Ștefan Covalciuc candida la un moment dat din partea PSD pentru un loc în Consiliul Județean. Întrebat dacă are vreo legătură cu PSD, condus la Iași de Maricel Popa, omul de afaceri a susținut că nu este membru de partid. Însă, Ștefan Covalciuc a candidat pe liste pentru un loc în Consiliul Județean, chiar din partea PSD

Dacă Maricel Popa nu va merge singur la DIICOT, ar fi nevoie ca procurorii ieșeni să-l invite

Dacă Maricel Popa nu va merge singur la DIICOT, ar fi nevoie ca procurorii ieșeni să-l invite și pe el la audieri, împreună cu arhitectul șef al județului, Ana Maria Târziu. Dacă membrii Comisiei de Urbanism de la Consiliul Local sunt vinovați că au comis ilegalități și au fost audiați la sediul DIICOT Iași, atunci ar trebui chemați la audieri și Maricel Popa și Ana Maria Târziu, pentru că proiectele imobiliare anchetate de autorități au primit și avizul unic de la Consiliul Județean

La sediul DIICOT ar trebui convocată şi Denişa Ionaşcu

La sediul DIICOT ar trebui convocată şi Denişa Ionaşcu, secretarul Consiliului Local Iaşi, care aplica viză de legalitate pe toate proiectele de hotărâre ale CL. Din moment ce, procurorii anchetează o astfel de hotărâre de CL, atunci este evident că şi Denişa Ionaşcu ar fi trebuit invitată la sediul DIICOT!

Adauga un comentariu