Titlurile zilei

Mărturisirea halucinantă a unei tinere care a vrut să se sinucidă după o decepție în dragoste! A înghițit 60 de comprimate de Paracetamol. „Nu mai vrea să treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut”

Publicat: 30 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturisirea halucinantă a unei tinere care a vrut să se sinucidă după o decepție în dragoste A înghițit 60 de comprimate de Paracetamol. Nu mai vrea să treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut
Dr. Ionuț Nistor vorbește despre cazul deosebit de tragic în care o tânără de 24 de ani din Iași a vrut să își pună capăt zilelor înghițind 60 de comprimate de Paracetamol

A vrut să se sinucidă, înghițind 60 de comprimate de Paracetamol! La acest gest a recurs o tânără de doar 24 de ani din județul Iași, după o decepție în dragoste. Părinții au fost cei care au găsit-o în stare critică și au sunat de urgență la 112. Doar printr-o minune, medicii au reușit să o salveze cu ajutorul dializei hepatice

Tânăra de 24 de ani din județul Iași, care a vrut să își pună capăt zilelor după ce a înghițit 60 de comprimate de Paracetamol, a transmis un mesaj de pe patul de spital. Fata a fost salvată în ultima clipă de medici, după ce părinții acesteia au găsit-o în stare foarte gravă. Tânăra și-a anunțat apropiații că urmează să facă acest gest necugetat din cauza unei decepții în dragoste. Acum regretă tot ce s-a întâmplat și își dorește să nu mai treacă nimeni prin ce a trecut ea.

„Am stat de vorbă cu ea și ne-a transmis că regretă acel gest, care putea, din păcate, să-i pună capăt vieții. Pacienta a mai transmis că își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut. În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu”, a mai declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Fata a încercat să se sinucidă după o decepție în dragoste

Amintim că acest incident, care ar fi putut avea un deznodământ tragic, a avut loc în urmă cu o săptămână, într-un sat din județul Iași. Părinții unei tinere de 24 de ani au sunat de urgență la numărul unic 112 pentru a anunța că fiica lor a ingerat mai multe medicamente, aceasta fiind în stare critică. O echipă de medici s-a deplasat de urgență la locul faptei, unde au găsit-o pe aceasta în comă și fata a fost transferată de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași. Fata a decis să renunțe la viață, după ce s-a despărțit de iubit.

„Pacienta a ajuns săptămâna trecută la UPU, era în comă și am intubat-o. S-au efectuat spălături gastrice, antidot, iar mai apoi am trimis-o la ATI, la Spitalul Clinic «Dr. C.I. Parhon», unde a avut o evoluție favorabilă”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Medicii spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” au reușit prin dializă hepatică să îi salveze viața fetei.

„Este un caz deosebit de tragic care a fost tratat cu succes la Spitalul «Parhon» din Iași. Este vorba despre o tânără de 24 de ani, care, într-un context emoțional sensibil, a încercat să se sinucidă ingerând o cantitate impresionantă de comprimate de Paracetamol. Pacienta a fost inițial admisă în stare generală gravă, în UPU a Spitalului Clinic Județean «Sfântul Spiridon», după care a fost redirecționată la Spitalul «Parhon», pentru efectuarea unei ședințe de dializă hepatică. Aceasta este o tehnică care permite epurarea medicamentelor, care se epurează la nivelul ficatului. Din fericire, starea pacientei s-a ameliorat considerabil după doar două ședințe de dializă hepatică. În prezent, este conștientă, cooperantă și se recuperează în secția de nefrologie”, a spus conf. univ. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la intoxicația cu Paracetamol

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că acest medicament, care este frecvent utilizat, poate avea efecte adverse extrem de grave dacă este luat în cantități foarte mari. Administrarea unei doze mari de Paracetamol, care este apropiată de doza terapeutică, recomandată, poate duce chiar la intoxicație.

„Paracetamolul este un medicament foarte folosit, dar, din păcate, cu un potențial risc de intoxicație, chiar la doze apropiate de doza terapeutică. Este foarte important, mai ales în această perioadă de viroze, infecții virale, pandemie, să luăm cu atenție orice medicament și la recomandarea medicului”, a adăugat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Clinic „Doctor C.I. Parhon”.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporterii au prezentat cazul unui bărbat de 55 de ani, care a fost transferat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” cu o insuficiență renală gravă după ce timp de un an a luat, în mod regulat, Paracetamol. Acesta, împreună cu soția sa, a luat Paracetamol și Agocalmin în cantități mari, pentru a nu se infecta cu virusul COVID-19. Automedicamentația i-a distrus rinichii.

Adauga un comentariu