Sanatate

Medicamente pentru crampe abdominale –  Ce remedii naturale sunt recomandate?

Publicat: 06 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicamente pentru crampe abdominale -  Ce remedii naturale sunt recomandate
Pe lângă tratamentele naturiste, la recomandarea doctorului puteți lua și medicamente pentru crampe abdominale

Medicamentele pentru crampe abdominale trebuie să fie luate doar la recomandarea doctorului. Dacă durerile sunt de scurtă durată și nu sunt intense, pot fi tratate acasă prin intermediul remediilor naturale. Printre plantele recomandate se numără ghimbirul, aloe vera și mușețelul.

Persoanele se pot confrunta cu acest disconfort după o masă copioasă, atunci când au o intoleranță la carbohidrați. O alimentație sănătoasă, cu cât mai puține băuturi carbogazoase, alcool sau produse de tipul fast-food pot ține la distanță crampele abdominale.

Medicamente pentru crampe abdominale – tratamente naturale

Crampele abdominale pot fi destul de inconfortabile, iar de cele mai multe ori acestea pot fi tratate acasă. De obicei, durerile sau crampele pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor naturale. În cazul în care acestea se agravează și simțiți un disconfort în continuare, ar trebui să consultați medicul specialist. Printre cele mai eficiente plante ce vă scapă de crampele și durerile abdominale se numără ceaiul de gălbenele, ghimbirul, sucul de aloe vera, menta și bicarbonatul de sodiu. Ceaiul de gălbenele se poate bea de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă. Băutura se prepară din două lingurițe de floare uscată, peste care se toarnă 300 mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se poate servi. Pe lângă calmarea durerilor, acesta este benefic și pentru vindecarea ulcerului gastric, îmbunătățirea digestiei și reglarea ciclului menstrual. 

Sucul de aloe vera este recomandat pentru persoanele ce se confruntă cu crampe, balonare sau gaze. Arsurile la stomac sau indigestia pot fi ameliorate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Într-o cană cu apă călduță se amestecă o linguriță sau două de soluție și apoi se bea. De asemenea, ghimbirul este cunoscut pentru faptul că are proprietăți antiinflamatorii, ajutând la ameliorarea durerilor de stomac și la digestie. Acesta se poate consuma în ceai, mâncare sau suplimente. Plantă este benefică și în cazul tratamentului hepatitei C.

Cele mai frecvente cauze ale crampelor abdominale

Durerile abdominale sau crampele au o durată scurtă de manifestare și de cele mai multe ori sunt un simptom ale unor afecțiuni. Cauzele acestora pot fi multiple și au o legătură directă cu sistemul digestiv. Alimentația nesănătoasă și consumul în exces al alcoolului, a băuturilor acidulate și a mâncării de tip fast-food sunt cele mai frecvente motive pentru care o persoană se poate confrunta cu crampele abdominale. Din cauza faptului că structura carbohidraților nu se absoarbe în intestin, aceștia pot cauza balonare. La fel se întâmplă și în cazul persoanelor ce au o intoleranță la lactoză. Cele mai frecvente afecțiuni asociate cu acest simptom sunt sindromul de colon iritabil, întinderea musculară, colica biliară, intoxicația alimentară sau alergia la anumite alimente.

Crampele abdominale pot surveni în momente de stres, în cazul persoanelor ce se confruntă cu sindromul de colon iritabil. De cele mai multe ori, durerile apar înaintea unui examen sau a unui eveniment important. Cu toate acestea, nu toate crampele pot fi din cauza unor afecțiuni ale sistemului digestiv. Durerile pot surveni și datorită întinderii unui mușchi după o sesiune de pilates, yoga sau exerciții la sala de fitness.

Pe lângă tratamentele naturiste, la recomandarea doctorului puteți lua și medicamente pentru crampe abdominale. Acestea își pot face efectul mai rapid, iar în cazul unor afecțiuni mai grave sunt mai indicate.

Adauga un comentariu