Actualitate

Medicul de familie care elibera certificate false de vaccinare contra cost, dar și antrenorul fotbaliștilor au fost reținuți

Publicat: 03 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul de familie care elibera certificate false de vaccinare contra cost dar și antrenorul fotbaliștilor au fost reținuți
Soții care vindeau certificate de vaccinare anti-Covid au fost reținuți pentru 24 de ore

Medicul de familie din Dâmbovița care a fost acuzată împreună cu soțul ei de către Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, că ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare, au fost reținuți pentru 24 de către polițiștii din Dâmbovița.

Autoritățile au deschis un dosar penal pe numele doctoriței și a soțului ei, ce are ca obiect ordonat reținerea soților care cercetați în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect oferirea adeverințe de vaccinare anti-COVID-19 în mod ilegal.

Certificate de vaccinare false. Poliția din Dâmbovița a percheziționat casa soților acuzați

IPJ Dâmbovița a făcut joi, 2 septembrie 2021, percheziții domiciliare amănunțite în cazul eliberării adeverințelor false unor sportivi. Perchezițiile au avut loc în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița.

În urma cercetărilor a reieșit că în anul 2021 în lunile iunie-august, un doctor de familie împreună cu soțul ei ai fi introdus în sistem date false ce aveau în vedere vaccinarea anti-COVID a 10 cetățeni, contra sumei de 100 de euro.

În urma acestor acțiuni, ar fi fost eliberate certificate false de vaccinare, iar de la Casa de Asigurări de Sănătate și ar fi decontat în jur de 400 de RON pentru așa zisa vaccinare a persoanelor. Suma extrasă fiind obținută în mod ilegal.

Medic de familie vinde certificate false de vaccinare

Amintim faptul că în dimineața zilei de 2 septembrie 2021, autoritățile din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au efectuat percheziţii la domiciliul unui doctor de familie din Corbii Mari. Conform polițiștilor, femeia a  eliberat adeverinţe false de vaccinare împotriva noului Covid-19, pentru zece fotbalişti.

„La această oră, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19”, potrivit unui comunicat remis de Poliţie.

Eliberarea certificatelor s-ar fi realizat în perioada iunie-august acestea fiind mai apoi decontate ilegal de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Premierul Florin Vasile Cîțu, despre certificatele false de vaccinare

Șeful Guvernului Florin Cîțu, în conferința susținută ieri, 2 septembrie 2021, acesta vorbind deschis despre falsificarea certificatelor de vaccinare anti-covid, spunând faptul că nu va exista niciun fel de toleranță față de aceste incidente.

„Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.
Adauga un comentariu