National

Medicul Emilian Imbri, despre manifestațiile anti-restricții: „Este mai mult decât se poate suporta”

Publicat: 31 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Emilian Imbri despre manifestațiile anti-restricții Este mai mult decât se poate suporta
Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală

Miercuri seară, 31 martie, medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a comentat la B1 TV atitudinea pe care o au protestatarii față de medici.

Specialistul s-a arătat extrem de revoltat de faptul că oamenii, care ies la proteste, îi numesc pe medici criminali. De aceea, el a cerut colegilor de breaslă să se ridice în picioare și să nu mai accepte astfel de manifestări la adresa lor. Cu toate acestea, medicul a promis că angajații din sistemul sanitar nu vor întrerupe activitatea.

„Ce se întâmplă în stradă, este că lumea ne-a transformat în ceea ce spuneam acum două luni că vom deveni: criminali. Este mai mult decât se poate suporta și eu cer, fără ies în stradă, și cer corpului medical (medici, asistente, infirmiere și tot restul oamenilor care lucrează în spitale) să ne ridicăm în picioare și să nu mai acceptam astfel de manifestări.”, a declarat Emilian Imbri la B1 TV.

Emilian Imbri, despre manifestații: „Rugăm populația să aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor”

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a făcut un apel la populație să își aleagă cu grijă informațiile și să nu mai creadă toate știrile false, care circulă în ultimul timp. Emilian Imbri îndeamnă oamenii să apeleze la ajutor medical, în cazul în care află că sunt depistați cu noul coronavirus. El recomandă „să crezi că ceea ce spune doctorul în spital, fiindcă este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”.

N-ai cum să intri în conflict cu acești oameni care ieri strigau eroi, astăzi striga asasini, depinde cum bate vântul.

Sunt foarte hotărât să spun că noi nu aveam decât sa ne facem datoria în continuare și sa încercăm sa explicăm celor care ne asculta și care înțeleg ca principalul lucru în această bătălie este prevenția, dar nu prevenția înțeleasă greșit de Avocatul Poporului. Arestul preventiv nu este similară cu internarea în spital, la timp, preventiv, sa nu ajungi la doi pași înainte de terapie intensivă. Rugăm populația, niciodată n-am impus nimic, să deschidă ochii și să aibă discernământ și să facă o selecție a informațiilor, de maniera în care, atunci cand ești pozitiv nu ascunde, vino din timp la spital. Încearcă să crezi că ceea ce spune doctorul în spital, fiindcă este salvator pentru sănătatea ta și încearcă sa nu te îmbolnăvești”, a completat medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din București.

Medicul Emilian Imbri vorbește și despre vaccinarea anti-COVID

Medicul Emilian Imbri a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19, după ce a făcut rapelul. Medicul s-a declarat „ușor trist“ după prima doză deoarece, spre deosebire de alți colegi, nu a avut parte de nicio reacție mai „zgomotoasă” a organismului. De-abia după rapel, Emilian Imbri a resimțit un pic de moleșeală și dureri musculare.

„Nu știu de ce astfel de reacții nu apar și după prima doză. Sincer vă spun, am întrebat, pentru că la vaccinarea pentru gripele noastre obișnuite, așa-zisele gripe sezoniere, cine face o reacție o face imediat după vaccinare. De fapt, pentru gripele respective nu se face un rapel, se face doar un vaccin tetravalent, trivalent și cu asta gata. Reacțiile sunt cam aceleași: dureri musculare, astenie, somnolență, dureri de cap, moleșeală, chiar și febră“, a declarat Emilian Imbri.

Adauga un comentariu