Cancan ultimă oră

Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru potență și hormoni sexuali: „Sunt sigură că vă gândiți la vinul roșu. Ei bine, nu!”

Publicat: 24 feb. 2021
Mihaela Bilic îmbrăcată în verde
Mihaela Bilic, medic nutriționist

De dragobete, Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este secretul pentru potență și hormoni sexuali. Astfel că, nu vinul roșu este cel care ajută în acest sens, ci grăsimea, mai precis, untura de porc.

Medicul explică faptul că fără grăsime, hormonii sexuali nu prea există. Astfel că, organismul are nevoie zilnic de o cantitate mică de grăsime, pentru că de la creierul nostru, care are 80% grăsime, până la hormonii sexuali și piele, totul ține de echilibrul lipidic în organism.

„Suntem într-o lună în care se vorbește doar despre dragoste și sunt sigură că vă gândiți la vinul roșu. Ei bine, nu! Când vine vorba de potență și hormoni sexuali, grăsimea, dragii mei, este secretul. Pentru că fără grăsime, hormoni sexuali ioc! Și grăsime, nu de ulei, ci de untură! Deci, de porc.

Hai să vă explic și de ce. Avem nevoie zilnic de o cantitate, e drept micuță, de grăsime. Pentru că de la creierul nostru, care are 80% grăsime, până la hormonii sexuali și piele, totul ține de echilibrul lipidic în organism. Și când vine vorba de grăsimi, ce anume trebuie să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați dar uleiurile, adică grăsimile polinesaturate, sunt singurele substanțe care au 100% grăsime. Adică niciun strop de apă. În schimb în unt și în slănină, avem 15 până la 20% apă!

Care e concluzia logică? Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul. Asta da concluzie” explică dr Mihaela Bilic, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Bilic: „Din punct de vedere al sănătății, ar fi bine ca alimentația noastră să conțină cât mai puține grăsimi saturate”

Medicul nutriționist susține că este important nu numai aportul de calorii, ci și conținutul de acizi grași. Mihaela Bilic spune că, la capitolul grăsime, animalele rumegătoare – vită, oaie, capră – prin rumegat saturează grăsimea. În schimb porcul, care este un animal nerumegător, monogastric, are o grăsime mai puțin saturată. De aceea, „porcul este mai „deștept” ca vita”.

„Avem trei tipuri de acizi grași: saturați, care la temperatura obișnuită sunt tari – adică saturat – grăsime de porc, grăsime de vită. Avem acizii grași mononesaturați – adică ușor mai fluizi, din belșug în grăsimea de porc, aproape inexistenți în grăsimea de vită. Și avem acizii grași polinesaturați – care sunt fluizi, lichizi, aceștia vegetali, din uleiuri. Ei bine, din punct de vedere al sănătății ar fi bine ca alimentația noastră să conțină cât mai puține grăsimi saturate.

Ce vreau să vă spun însă este că porcul este mai „deștept” ca vita. La capitolul grăsime, animalele rumegătoare – vită, oaie, capră – prin rumegat saturează grăsimea. În schimb porcul, care este un animal nerumegător, monogastric, are o grăsime mai puțin saturată. Și asta putem să vedem în momentul în care palpăm o bucată de grăsime de porc și una de vită. Cea de vită este tare, saturată, pe când cea de porc este mai fluidă, mai moale. Aici sunt acizii grași mononesaturați”, a mai spus dr Mihaela Bilic.

Adauga un comentariu