National

Marcel Ciolacu îl critică dur pe Florin Cîțu: ”Nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar”

Publicat: 22 sept. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Marți, 22 septembrie, după ce parlamentarii au votat, din nou, majorarea pensiilor cu 40%, Florin Cîțu a tras un semnal de alarmă: ”Trecerea acestei legi va face ca oamenii să dea banii înapoi!”. Acest lucru l-a determinat pe liderul PSD să îl numească ”mincinos ordinar”pe ministrul de Finanțe. Totodată, Ciolacu atacă și guvernul Orban, afirmând că are de unde să dea bani: „Din fondul de rezervă al premierului”.

”Nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar decât Cîțu . Nu s-au mărit pensiile, s-au micșorat cu 26%. Cum să dea banii înapoi? Tu ataci la CCR. Dacă verdictul e de neconstituționalitate, rămâne majorarea făcută prin OUG. Au de unde da bani. Din fondul de rezervă al premierului, prin care au cumpărat primari și parlamentari. Pensiile ar trebui majorate odată cu promulgarea legii de către președinte. Este o lege, trebuie promulgată, trebuie respectată. Tehnic, nu au cum să tărăgăneze până pe 20 decembrie, când expiră mandatul actualului Parlament. Ei o prezintă ca pe o pomană. În nicio țară nu se poartă așa cu pensionarii.

Guvernul poate da, mâine dimineață, o OUG de impozitare a pensiilor speciale.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după creșterea pensiilor în Parlament: „Singurul afectat e PNL!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, după ce plenul reunit al Parlamentului a votat rectificarea bugetară cu amendamentul care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%, că singurii afectați sunt liberalii. Marcel Ciolacu susține că deficitul bugetar nu va crește, singurul impact negativ urmând să fie simțit de liberali care „rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate”.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! PSD a făcut ce este corect!

Marcel Ciolacu, după creșterea pensiilor în Parlament: „Am mutat banii înapoi la oameni!

Liderul social democrat este de părere că prin votul de astăzi banii se întorc înapoi la oameni și nu ajung în buzunarele liberalilor.

„Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul a votat creșterea punctului de pensie cu 40%

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, proiectul privind rectificarea bugetului de stat, care include amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%. Au fost 242 de voturi pentru, 147 contra și 11 abțineri. Voturile pentru au venit de la PSD, ALDE, Pro România și UDMR.

Amendamentul adoptat abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14% şi rămâne în vigoare creşterea acestuia cu 40%, prevăzută în legea sistemului public de pensii.

De asemenea, a fost abrogat amendamentul prin care creșterea salariilor profesorilor este amânată până în 2021. Astfel, intră în vigoare legea care prevede majorarea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020.

Adauga un comentariu