Local

Minunile făcute de echipa medicală condusă de conf univ dr Victor Costache la Spitalul „Sf. Constantin” din Braşov. A salvat viaţa a zeci de copii – FOTO

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Minunile făcute de echipa medicală condusă de conf univ dr Victor Costache la Spitalul Sf. Constantin din Braşov. A salvat viaţa a zeci de copii - FOTO
Echipa de medici romano-germană a salvat viața a zeci de copii

După ce în exclusivitate reporterii BZI au prezentat un reportaj şi au făcut o emisiune la Spitalul „Sf. Constantin” din Braşov ce a avut în prim plan misiunea la iniţiativa medicului ieşean conf. univ. dr. Victor Costache şi presa braşoveană prezintă elemente ce ţin de minunile făcute de acesta şi echipa de medici romano-germană.

„Ce simte o mamă ,când află că puiul ei ,trebuie operat pe cord deschis ,pentru a rămâne în viața?
Am stat de vorbă cu câteva dintre aceste mămici !
Emoție mare !
Dar,sunt fericite că sunt pe mâinile unor medici de mare valoare profesională !
Prima misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică se desfășoară la Spitalul Sf Constantin Braşov.
Iniţiativa îi aparține Conf.Univ.Dr Victor Costache ,șeful secției de chirurgie cardiovasculară Sf Constantin.
Intervențiile nu au fost plătite de părinți ,ele fiind susținute de Fundația Inimi și Fundația Polisano !
15 copii din România vor beneficia de corecție cardiovasculară,iar alți 40 vor fi luați în evidentă pentru viitoare intervenții .
Întreaga poveste la Televiziunea Nova!
Acești copii au fost foarte curajoși!
Priviți!
Să fiți sănătoși, copilași!”, a transmis jurnalistul Cornelia Crevean de la Televiziunea Nova.

Sursă foto: Cornelia Crevean

O fetiță de numai 10 luni, care ar mai fi trăit câteva zile, are acum o inimioară nouă

Viața și inima unei fetițe, de doar 10 luni, salvate de echipa medicului Victor Costache de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov. Totul în cadrul primei misiuni umanitare internaționale de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov, demarată la inițiativa ieșeanului – conf. univ. dr. Victor Costache

Dimineața, spital și forfotă! Curățenie, concentrare și zeci de medici chirurgi, asistente și tehnicieni ce fac parte din echipa româno-germană, coordonată de ieșeanul, conf. univ. dr. Victor Costache. În sala de operație, pacientul este o micuță de doar 10 luni.

„Ne bucurăm de această premieră națională și de faptul că putem beneficia de sprijinul celor mai buni profesioniști din Germania. Este o săptămână în cadrul căreia facem intervenții chirurgicale la 15 micuți pacienți, le dăm o șansă la viață. Copiii provin din medii defavorizate, iar astăzi am intervenit la un copil de doar 10 luni care, foarte probabil, nu ar fi mai supraviețuit mai mult de 7-10 zile. Pe de altă parte, este esențial să continuăm dezvoltarea acestei zone a chirurgiei în România, deoarece la acest moment este un segment foarte vulnerabil. Totul a decurs normal. Copiii pe care-i operăm au o șansă unică la o viață normală, a mărturisit conf. univ. dr. Victor Costache.

Amânarea intervenției ar fi făcut inoperabilă patologia cardiacă a micuței paciente. Operația a fost un succes

În acest context, echipa medicală de la Spitalul „Sf. Constantin” a explicat în detaliu despre ce operație și intervenție chirurgicală a beneficiat micuța de 10 luni.

„Este vorba despre o fetiță de 10 luni, 6 kilograme, cu defect septal ventricular tip membranos mare, o comunicare anormală la nivelul cavităților mari ale inimii; cel mai mic copilaș operat în cadrul acestei misiuni umanitare și cu starea cea mai gravă, care necesită corecția chirurgicală a malformației cardiace în regim de urgență. Amânarea intervenției ar fi făcut inoperabilă patologia cardiacă a micuței paciente.

Din cauza acestui defect mare, s-a format un șunt semnificativ de la nivelul cavității stângi cu presiune mare la nivelul celor drepte cu presiune mică, ducând la supraîncărcarea importantă de volum și presiune a cavităților drepte ale inimii și circulației pulmonare și insuficiența cardiacă; fetița prezintă dificultăți de respirație la eforturi foarte mici, retard în dezvoltare. Pacienta a urmat un tratament special cu vasodilatatoare pulmonare în zilele anterioare intervenției, pentru a se putea realiza corecția chirurgicală. Operația a fost un succes, defectul a fost reparat cu un petec special de pericard modificat genetic, fără complicații intraprocedurale, starea micuței paciente fiind în prezent foarte bună”, au precizat medicii de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov.

Adauga un comentariu