Sport

Mircea Lucescu a decis! Nu-l păstrează pe Tudor Băluță la Kiev. Mijlocașul rămâne cu o cotă de piață impresionantă

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Lucescu a decis Nu-l păstrează pe Tudor Băluță la Kiev. Mijlocașul rămâne cu o cotă de piață impresionantă
Fotbalistul Tudor Băluță se va întoarce la Brighton. Mircea Lucescu nu îl păstrează la Dinamo Kiev

Tudor Băluță (22 de ani), mijlocașul român pe care Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu, îl împrumutase de la Brighton, se va întoarce la clubul britanic.
Anunțul a fost făcut chiar de noua campioană a Ucrainei, prin intermediul rețelelor de socializare. Băluță, care a fost și accidentat, nu a impresionat la Kiev, unde a prins două meciuri în Liga Campionilor, ambele pe final, bifând în total doar opt minute.

Tudor Băluță se va întoarce la Brighton! Mircea Lucescu nu îl păstrează la Kiev

În aceste condiții, fotbalistul Tudor Băluță se va întoarce la Brighton.

„Împurmutul lui Tudor Băluță nu va fi prelungit. Mijlocașul român Tudor Băluță a părăsit Dinamo Kiev după expirarea contractului de împrumut. Tudor s-a alăturat echipei Dinamo la 6 octombrie 2020, împrumutat fiind până la sfârșitul sezonului de la gruparea engleză Brighton. În acest timp, Băluță a jucat un meci de campionat și două partide în Liga Campionilor. Dinamo nu va prelungi contractul de împrumut și Băluță se întoarce la clubul care deține drepturile asupra jucătorului. Îi mulțumim lui Tudor Băluță pentru profesionalism și îi dorim succes în viitoarea lui carieră”, a fost anunțul oficial al echipei lui Mircea Lucescu.

Astfel, Tudor Băluță se va întoarce la Brighton, club pentru care a jucat un singur meci oficial, în Cupa Ligii (împotriva lui Aston Villa, scor 1-3). Acesta a jucat mai mult pentru echipa U23 a celor de la Brighton.
În sezonul precedent, Băluță a fost împrumutat în Olanda, la ADO Den Haag.
Trei milioane de euro este cota de piață a mijlocașului român, conform Transfermarkt.

Mircea și Răzvan Lucescu au fost pe stadion la promovarea Rapidului

Il Luce, ca și fiul său, Răzvan, au fost prezenți pe stadion la meciul Rapid-U Craiova 1948, unde s-au bucurat alături de susținătorii giuleștenilor pentru promovarea reușită de echipă, după șase sezoane în care echipa a fost retrogradată, falimentată, reînființată și pornită la drum din Liga a 4-a.

„Excelent, parcă ar fi corul sclavilor din Nabucco al lui Verdi. Înseamnă foarte mult revenirea Rapidului, uitați-vă la suporterii ăștia extraordinari! Mi-a fost dor de atmosfera pe care reușesc ei s-o creeze”, a declarat Mircea Lucescu după meciul Rapidului cu U Craiova 1948, scor 1-3.

Mircea Lucescu a câștigat Supercupa, titlul de campion și Supercupa Ucrainei la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a câștigat Supercupa, titlul de campion și Supercupa Ucrainei la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev.

„Știam la ce mă angajez, începutul a fost greu, nu ma gândeam la titluri, ci să refac o echipă.
Am vrut în primul rând să revin în fotbal, într-o competiție în care exista o rivalitate. Am vrut să văd eu unde sunt, ce mai am în mine, ambiție, entuziasm, motivație de a lupta. Am făcut o alegere corectă, cred eu. Ce aș fi făcut aici? M-aș fi plimbat de la un teren la altul, mai ales că era acea perioadă cu pandemia. Atâta timp cât am această energie, acest entuziasm, acest raport cu jucătorii, n-am niciun motiv să mă retrag. Când muncești, totul e extraordinar. Când nu faci nimic, atunci te îmbolnăvești”, a explicat Mircea Lucescu la revenirea de la Kiev.

Adauga un comentariu