Sport

Mircea Lucescu, gata să dea prima lovitură pe piața transferurilor după ce a luat titlul cu Dinamo Kiev: un jucător uriaș

Publicat: 30 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Lucescu gata să dea prima lovitură pe piața transferurilor după ce a luat titlul cu Dinamo Kiev un jucător uriaș
Gianluigi Buffon în vizorul a cel puțin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu

Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, s-ar putea despărți la finalul sezonului de Juventus Torino, fiind în vizorul a cel puțin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu, scrie Tuttosport.
Buffon, care are 43 de ani, ar vrea să-și încheie cariera cu un ultim sezon ca titular. De serviciile lui ar fi interesate cel puțin cinci cluburi: Olympiakos Pireu, care a câștigat de curând un nou titlu de campioană a Greciei, Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona, care este aproape de a deveni campioană a Portugaliei, Galatasaray Istanbul și Dinamo Kiev.

Gianluigi Buffon va anunța în perioada următoare decizia pe care a luat-o

Buffon va lua o decizie după ce va discuta cu clubul și mai ales după ceea ce ar putea fi ultimul său meci ca titular la Juve, pe 19 mai, finala Cupei Italiei, împotriva Atalantei Bergamo, ocazie cu care ar putea cuceri un nou trofeu cu „Bătrâna Doamnă”.
Campion mondial cu Italia în 2006, Buffon a câștigat zece titluri în Serie A cu Juventus, iar în 2017 a anunțat că se va retrage un an mai târziu, dar a acceptat apoi un contract cu PSG, cu care a câștigat titlul în Ligue 1, înainte de a reveni la Juve.
În actuala stagiune, el a fost rezerva polonezului Wojciech Szczesny și a apărat poarta lui Juventus în 12 meciuri în toate competițiile.

Mircea Lucescu a încercat să-l aducă pe marele Gianluigi Buffon și la Șahtior Donețk

Mircea Lucescu (75 de ani) a recunoscut că a încercat să-l transfere pe legendarul portar Gianluigi Buffon, de la Juventus, în perioada în care o antrena pe Șahtior Donețk, însă mutarea nu s-a mai concretizat.
Într-un interviu mai vechi acordat de „Il Luce”, antrenorul a dezvăluit că oferta lui Șahtior pentru Buffon data din ianuarie 2013, iar transferul nu s-a mai făcut pentru că portarul lui Juventus își dorea să rămână la formația din Torino.

43 de ani are Gianluigi Buffon
176 de selecții are Buffon la naționala Italiei
537 de meciuri are Buffon în poarta lui Juventus

Adauga un comentariu