Sanatate

Miros urât în nas: Sfaturile specialiștilor pentru a ameliora simptomul

Publicat: 16 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Miros urât în nas Sfaturile specialiștilor pentru a ameliora simptomul
În cele grave cazuri, este necesar să se recurgă la intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea puroiului din cavitatea nazală

Potrivit experților, un miros urât în nas sunt problemele în cavitatea acestui. Însă, uneori, se întâmplă ca pericolul să nu vină din nas, ci, de exemplu, din gât. Dar, în același timp, există foarte multe motive  care fac ca mirosul să apară chiar din cauza nasului. Și ar trebui să înțelegi că, dacă o astfel de situație a apărut deja, atunci trebuie să mergi de urgență la un specialist.

Primul lucru care poate provoca mirosul din nas sunt vegetațiile adenoide, acestea de obicei apar în urma unei răceli netratate la timp. Cel mai adesea, problema este inerentă copiilor. Dar poate apărea și la adulți dacă problemele cu adenoidele au durat încă din copilărie. Aici motivul constă fie în creșterea țesutului adenoid, care se numește adenoidită, fie în atașarea microflorei patogene la mucoasa inflamată.

femeie care isi astupa nasul din cauza mirosului urat
Există și o serie de simptome suplimentare care indică probleme cu adenoidele

Miros urât în nas: Cele mai frecvente cauze ce provoacă deranjul

Adenoidele netratate pot duce la pierderea auzului și mirosului. De asemenea, afecțiune poate provoca diferite riscuri potențiale. Printre acestea se numără inflamațiile la nivelul nazofaringelui și a urechilor din cauza inflamării care este prezentă în mod constant acolo. Deci, dacă ai un miros din nas, cu siguranță ar trebui să cer consultul unui specialist.

Există și o serie de simptome suplimentare care indică probleme cu adenoidele. Cele mai evidente sunt apneele de somn, probleme de respirație și dificultăți la studiu și oboseală din cauza lipsei de ventilație a aerului.

femeie care isi astupa nasul din cauza mirosului urat
Adenoidele netratate pot duce la pierderea auzului și mirosului

Un alt motiv care poate provoca mirosul neplăcut din nas este sinuzita. Mai mult de atât, nu este vorba doar despre sinuzită. Poate fi etmoidită, adică inflamația celulelor labirintului etmoid. În același timp, nu merită să încerci să ghicești după miros de ce fel de patologie suferi.

Un miros urât din nas poate fi cauzat de rinită cronică purulentă, cu sinuzită frontală. Dar cel mai adesea mirosul de puroi din nasul unui copil apare în urma inflamației țesutului adenoid. Astfel, mucii devin galben-verzui și ies periodic din nas. De asemenea, mucusul curge pe peretele din spate al nazofaringelui, provocând acest miros neplăcut.

femeie care isi astupa nasul din cauza mirosului urat
Primul lucru care poate provoca mirosul din nas sunt vegetațiile adenoide, acestea de obicei apar în urma unei răceli netratate la timp

Tratament pentru mirosul neplăcut din nas: Remedii naturiste și medicamentoase

De regulă, tratamentul pentru a scăpa de mirosul neplăcut din nas include un complex de proceduri medicale și fizioterapeutice. În cele grave cazuri, este necesar să se recurgă la intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea puroiului din cavitatea nazală. Aceasta este necesară și pentru a corecta pasajele nazale răsucite sau îngustate.

În cazurile mai ușoare, puteți folosi inhalații sau să administrați ceapă în nas pentru a omoară bacteriile. De asemenea, un spray nazal poate ajuta rapid la ameliorarea congestiei și a umflăturilor. Există multe astfel de medicamente pe piață. Dar au și dezavantajele lor. Majoritatea spray-urilor decongestionante conțin conservantul clorură de benzalconiu, care provoacă reacții toxice la nivelul nasului, ochilor, urechilor și plămânilor și poate agrava simptomele rinitei alergice.

Sinuzita cauzată de o infecție virală nu necesită tratament cu antibiotice. Pentru o infecție bacteriană, poate fi utilizat un antibiotic oral. Odată cu apariția mirosului urât, pot apărea pete pe față, secreții nazale asemănătoare puroiului și alte simptome care persistă mai mult de o săptămână. O infecție poate fi, de asemenea, suspectată atunci când afecțiunea nu răspunde la alte medicamente.

De un miros urât în nas poți scăpa doar dacă apelezi la timp la un medic specialist. Doar un specialist ORL va reuși să identifice cauza exactă ce a provocat acest disconfort. De cele mai multe ori, afecțiunea se tratează extrem de rapid, dacă administrezi tratamentul corect.

femeie care isi astupa nasul din cauza mirosului urat
Un miros urât din nas poate fi cauzat de rinită cronică purulentă, cu sinuzită frontală


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu