Actualitate

Momente dezastruoase cu protestele de la Metrou! În timp ce Capitala este sufocată de lipsa mijlocului de transport, sindicaliştii dansează și cântă în subteran – VIDEO

Publicat: 26 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Momente dezastruoase cu protestele de la Metrou În timp ce Capitala este sufocată de lipsa mijlocului de transport sindicaliştii dansează și cântă în subteran - VIDEO
Sindicaliștii de la metrou care au protestat nu vor fi sancționați de conducerea Metrorex

Momente reprobabile în această dimineaţă la Metrou. Sute de sindicalişti s-au blocat în interior de mai bine de 6 ore, aceștia fiind nemulţumiţi de mai multe lucruri. Totuşi, în timp ce Capitala este sufocatp de lipsa mijlocului de transport, pe social media au apărut filmuleţe în care angajaţii cântă şi dansează în subteran

De altfel, Nicusor Dan, primarul general al Capitalei a intervenit în scandal spunând că sindicaliştii au făcut un abuz atunci când au decis să protesteze.

Capitala este sufocată de trafic iar sindicaliştii s-au blocat în subteran unde cântă şi dansează

În timp ce Capitala este sufocată de traficul greoi cauzat de protestele angajaţilor de la Metrorex, aceeaşi sindicalişti care s-au blocat în subteran cântă şi dansează în subteran. În subteran au rămas blocaţi 600 de salariaţi care se plâng de mai multe aspecte.

Totuşi, pe reţelele de socializare, angajaţii metrorex par dezinvolţi, cântând şi dansând în subteran. Aceştia au adus boxe mari şi cântă fără nici cea mai mică grijă că protestele lor i-ar putea afecta pe oamenii din București, mai ales în contextul în care Capitala trece printr-un val mare de infectări cu COVID-19.

Nicușor Dan are o primă reacţie în scandalul de la Metrorex

Nicusor Dan, primarul General al Capitalei are o reacţie de ultimă oră în scandalul protestelor de la Metrorex. Acesta susţine că protestele reprezintă un abuz din partea sindicaliştilor și speră că Metrorex şi Ministerul Transporturilor vor avea un ”dialog rapid şi productiv”, astfel înât circulaţia metrourilor să fie reluată cât mai repede.

”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a transmis primarul general.

”În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi”, a transmis, vineri, primarul general.

Scopul real al grevei sindicaliştilor de la Metrorex

În cursul zilei de ieri, 25 martie 2021, conducerea Metrorex a decis ca toate magazinele din Metrou să fie închise pentru că acestea împiedica intervenţia în caz de incendiu la metrou. Acest lucru a stârnit mari reacţii din partea sindicaliştilor mai ales în condiţiile în care firma care administrează acele magazine încasează un profit de 1 milion de euro anual şi, atenţie, acţionarii acestei firme sunt, culmea, sindicaliştii care protestează!

Pe lângă profitul extrem de mare încasat de sindicaliști, salariile de la Metrorex sunt unele dintre cele mai mari din România. Asta în condițiile în care, culmea, Metroul înregistrează anual pierderi de ordinul sutelor de milioane de lei. Iar ca cireașa de pe tort să fie una și mai amară, bugetul companiei este unul bugetat din Ministerul Transporturilor, în traducere, din bugetul național. Concret, fiecare român, fie el din Iași, Vaslui, Timișoara, Cluj, Constanța etc. contribuie la bugetul metroului asta în condițiile în care această populație nu beneficează de serviciile oferite de acesta.

Pentru anul trecut, Metrorex estimează o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie.

Adauga un comentariu