Titlurile zilei

Moștenirea preotului ieșean Radu Diaconu! A pregătit un hotel în zona industrială, dar a construit ilegal. Poliția Locală a aplicat amenzi – FOTO

Publicat: 18 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Moștenirea preotului ieșean Radu Diaconu A pregătit un hotel în zona industrială dar a construit ilegal. Poliția Locală a aplicat amenzi  FOTO
Preotul Radu Diaconu nu a mai apucat să vadă finalizată o investiție de pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași. Înainte de tragedia de la Eforie Nord a fost amendat din cauza unei construcții

Înainte de tragedia de la Eforie Nord, când preotul ieșean Radu Diaconu a decedat în urma unor scufundări, polițiștii locali i-au controlat investiția de pe bd. Chimiei, unde a construit fără autorizație. Firma deținută de preot trebuia să intre în legalitate cu construcția până pe data de 04.10.2022. În luna martie a fost aplicată o amendă, iar în perioada următoare vor fi reluate controalele

Preotul ieșean Radu Bogdan Diaconu, decedat în urma unei tragedii petrecute în vara anului 2022, avea planuri mari. Cunoscut ca o fire muncitoare (era și administratorul societății de construcții DRB Consulting SRL), s-a gândit să-și încerce norocul și în imobiliare. În anul 2014, a achiziționat o suprafață de teren de 1.014 metri pătrați, pe bulevardul Chimiei, nr. 15. Terenul este identificat în zona industrială, la câteva sute de metri de trecerea de cale ferată ce duce spre comuna Tomești. Aici erau edificate două construcții ce apar cu funcțiunea de depozit și spațiu comercial.

Una dintre clădiri avea regimul de înălțime P+2+M. Imobilele au fost cumpărate de la Rabon Credit Solutions Romania SRL. Preotul a vrut să aducă o serie de modificări clădirii, dar fără autorizație de construire emisă de Primăria Iași. Mai precis, a transformat mansarda în etaj, a turnat o placă de beton la ultimul nivel, însă fără să obțină avizele necesare. Și afaceristul Michael Nseir a procedat similar, dar a demolat supraetajarea la două blocuri din zona Bucium.

Moștenirea preotului ieșean Radu Diaconu. Poliția Locală a aplicat o amendă pentru o construcția ilegală

În luna martie 2022, agenții de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliției Locale Iași au vizitat amplasamentul și au constatat ilegalitatea. A fost aplicată și o amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor fără autorizație de construire. A fost impus și un termen de intrare în legalitate, până pe data de 04.10.2022. Totuși, în luna septembrie 2022, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism pentru intrarea în legalitatea a ultimului nivel de la clădirile menționate.

„Vă aducem la cunoștință că au fost efectuate verificări la data de 05.04.2022, conform prevederilor Legii nr.50/1991, republicată, în municipiul Iași, bd. Chimiei, nr. 14, unde sunt executate lucrări de construire neautorizate la corpurile de clădire C1/Depozit și C2/Spațiu comercial. Pentru lucrările de construire realizate nelegal s-a dispus sancționarea contravențională a proprietarului ce are și calitatea de executant, prin proces-verbal de constatare și sancționare, iar ca măsură complementară s-a dispus sistarea lucrărilor de construire/desființare și intrarea în legalitate”, se arată într-un răspuns transmis de Poliția Locală Iași.

În edițiile trecute ale BZI, a fost semnalată și o situație în care un proprietar a construit o vilă de la „zero” fără nicio aprobare.

Moștenirea preotului va fi dezbătută

Reporterii BZI i-au contactat pe reprezentanții societății DRB Consulting SRL, unde preotul avea calitatea de unic asociat. Aceștia au precizat că investiția de pe bulevardul Chimiei consta într-un hotel.

„Este o situație delicată în această perioadă. Nu este un moment potrivit ca soția să fie contactată. Aceasta se ocupă, acum umblă cu actele. El dorea să facă un hotel sau ceva cu spații de cazare. Acolo, cu partea de legalitate s-a rezolvat. Eu sunt inginer constructor în firmă”, a precizat unul dintre reprezentanții societății.

În perioada 2017-2021, firma preotului a înregistrat încasări de aproape 1 milion de euro. Radu Bogdan Diaconu, preot misionar din Iași, s-a stins din cauza unor probleme cardiace. Preotul avea 44 de ani și era pasionat de motociclism. Tragedia s-a petrecut la începutul lunii iulie 2022, în stațiunea Eforie Nord. După mai multe scufundări, preotul le-a spus prietenilor că nu se simte bine. Reporterii BZI au aflat că acesta a murit în somn. Era cunoscut și ca slujitor la Biserica „Sf. Atanasie și Chiril” din Iași.

Moștenirea preotului ieșean Radu Diaconu urmează să fie împărțită, dar rămâne de văzut dacă vor fi respectați pașii de intrare în legalitate pentru clădirea de pe bulevardul Chimiei din municipiul Iași.

Comentarii
  • Poate „prietenii cei buni ai lui”care licreaza la institutia care trebuiau sa ii dea autorizatia de construire si nu au vrut sa ii dea acea autorizatie macar acum il vor lasa sa isi doarma somnul de veci linistit.Pacat ca a muncit si si-a distrus viata cu mult stres daca a fost”mancat de niste hiene”numite prieteni care nu au stiut decat sa profite de pe urma sufletului lui si a sarguintei lui ducandu-l mereu doar in capcane!!!!!!

  • Au reusit toti adunati cu toate mizeriile lor sa il bage in groapa si sa simta mirosul banului muncit din greu cu multe sacrificii ,cu sacrificiul propriei sanatati si a vietii lui.Nu a fost nici un „prieten”sa il salveze de la nenorocire dar la luat si impartit banii au sarit!!!!Sa le fie rusine!!!!

Adauga un comentariu