Culinar

Mușchi de vită Wellington rețetă. Omagiu adus ducelui Wellesley

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mușchi de vită Wellington rețetă. Omagiu adus ducelui Wellesley
Mușchiul de vită Wellington este un preparat tradițional britanic

Dacă vrei cu adevărat să îți impresionezi oaspeții de Crăciun și Revelion, rețeta de mușchi de vită Wellington este preparatul central pe care ar trebui să-l prezinți, fiind un clasic pe mesele festive și are o reputație bună dintr-un motiv întemeiat.

Din doar patru componente – friptură de vită fragedă, amestec de ciuperci (duxelles), prosciutto și foietaj fraged – acesta este preparatul cu care îți vei impresiona oaspeții încă de la prima îmbucătură. Deși această rețetă poate părea descurajatoare, am detaliat-o mai jos pas cu pas pentru a vă putea bucura de acest preparat festiv fără niciun stres.

Mușchi de vită Wellington rețetă

Mușchiul de vită Wellington este un preparat tradițional britanic. Se spune că a apărut în anii 1800 după ce Ducele de Wellington a câștigat o victorie la Waterloo. Preparatul festiv a devenit un clasic care a câștigat popularitate ca piesă centrală sofisticată servită la petrecerile și sărbătorile din mijlocul secolului al XX-lea. Tradițional, preparatul constă în carne de vită înconjurată de ciuperci și șuncă, apoi învelită în foietaj și coaptă la cuptor.

Deși de poți orienta după ochi pentru ați da seama când este gata (foietajul ar trebui să fie auriu și fraged), cel mai bun mod este să folosești un termometru pentru carne. Pentru un grad de rumenire mediu, centrul mușchiului de vită ar trebui să atingă 50 de grade Clesius. Acest lucru ar trebui să dureze în jur de 40-45 de minute în cuptor, dar este mai bine să te bazezi pe un termometru.

Vei avea nevoie de 1 file de mușchi de vită de aproximativ 907 g, sare kosher, piper proaspăt măcinat, ulei de măsline extra-virgin, pentru uns, 2 linguri de muștar Dijon, aproximativ 680 g ciuperci mixte, 1 ceapă verde, frunze de la o crenguță de cimbru, 2 linguri de unt nesărat, 12 felii subțiri de prosciutto, făină pentru presărat, aproximativ 397 g foietaj dezghețat, 1 ou mare, sare granulate pentru presurat.

Mod de preparare

Primul pas este legarea fileului cu o sfoară de bucătărie, pe lungime și lățime. Condimentează generos cu sare și piper. Încinge o tigaie cu ulei de măsline și rumenește fileul de vită până când capătă o culoare maronie pe toate părțile, inclusiv la margini, aproximativ 2 minute pe fiecare parte (12 minute în total). Transferă-l pe o farfurie, iar când s-a răcit suficient pentru a fi manevrat, taie sfoara și acoperă toată suprafața mușchiului cu muștar. Lăsă-l să se răcească în frigider.

Între timp, pregătește duxelles. Într-un robot de bucătărie, toacă ciupercile, ceapa verde și cimbrul până când sunt fin mărunțite. Adaugă untul în tigaie și topește-l la foc mediu. Adaugă amestecul de ciuperci și gătește până când lichidul s-a evaporat, aproximativ 25 de minute. Condimentează cu sare și piper, apoi lasă să se răcească în frigider. Așază folia de plastic pe o suprafață de lucru, suprapunând-o astfel încât să fie de două ori lungimea și lățimea fileului de vită. Așază prosciutto pe folie într-un dreptunghi suficient de mare pentru a acoperi întregul file de vită. Întinde uniform duxelles peste prosciutto.

Condimentează fileul de vită, apoi așază-l peste prosciutto. Rulează totul ajutandu-te de o folie de plastic pentru a rula totul cât mai strâns. Îndoaie capetele de prosciutto pe măsură ce rulezi, apoi strânge capetele foliei de plastic într-un cilindru și transferă la frigider pentru a se răci (acest lucru ajută la menținerea formei). Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius.

Presară ușor făina pe suprafața de lucru, apoi întinde foietajul și întinde-l într-un dreptunghi care să acopere fileul de vită. Scoate fileul de vită din folia de plastic și așază-l peste foietaj, pe latura de jos. Unge celelalte trei laturi ale foietajului cu ou bătut, apoi rulează strâns carnea în foietaj. Odată ce cilindrul este complet acoperit cu foietaj, taie orice exces de foietaj și presează marginile cu o furculiță pentru a sigila bine. Înfășoară ruloul în folie de plastic pentru a obține un cilindru foarte strâns, apoi lasă-l la rece timp de 20 de minute.

Îndepărtează folia de plastic și transferă cilindrul pe o tavă de copt căptușită cu folie de aluminiu. Unge deasupra cu ou bătut și presară sare granulată. Introdu în cuptor până când foietajul este aurit și centrul indică temperatura de 50 de grade Celsius (aproximativ 40-45 de minute) pentru o vităpătrunsă mediu. Lasă preparatul să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l tăia și servi.

Adauga un comentariu