Prima pagină » National » Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

06 aug. 2024, 07:51,
în National

Negresa cu bezea este un desert care combină textura densă și ciocolatoasă a negresei cu finețea și dulceața bezelei, creând o armonie perfectă de arome și consistențe.

Acest desert este ideal pentru orice ocazie, fie că este vorba de o petrecere, o reuniune de familie sau pur si simplu un moment de răsfăț.

Pregătirea negresei cu bezea

Pentru a obține o negresă cu bezea delicioasă, este important să folosiți ingrediente de calitate.

Pentru negresă:

  • 200 g de ciocolată neagră
  • 150 g de unt
  • 200 g de zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g de făină
  • 30 g de cacao
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Pentru bezea:

  • 3 albușuri
  • 150 g de zahăr
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Pregătirea negresei: începeți prin a topi ciocolata împreună cu untul într-un bol la bain-marie, amestecând până când compoziția devine omogenă. Într-un alt bol, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă și aerată. Adăugați ciocolata topită și amestecați bine. Încorporați făina, cacao și praful de sare, amestecând ușor până la omogenizare. La final, adăugați esența de vanilie.

Pregătirea bezelei: bateți albușurile cu un praf de sare până când obțineți o spumă fermă. Adăugați treptat zahărul, continuând să bateți până când bezeaua devine lucioasă și formează vârfuri tari. Adăugați sucul de lămâie pentru stabilitate și amestecați ușor.

Coacerea este o etapă importantă pentru a obține o negresă cu bezea perfectă. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C și pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Turnați compoziția pentru negresă în tava pregătită și nivelați suprafața. Coaceți negresa timp de aproximativ 25-30 de minute, până când marginile sunt fermecate, dar centrul rămâne ușor moale. Scoateți negresa din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin.

După ce negresa s-a răcit ușor, întindeți bezeaua uniform peste suprafața acesteia. Reduceți temperatura cuptorului la 150 de grade C și introduceți tava din nou în cuptor pentru a coace bezeaua. Coaceți timp de 15-20 de minute, până când bezeaua devine aurie și crocantă la exterior, dar moale la interior.

Servirea și păstrarea

Negresa cu bezea este delicioasă servită caldă sau la temperatura camerei. Tăiați desertul în pătrate generoase și serviți-l ca atare sau alături de o lingură de înghețată de vanilie pentru un contrast de texturi și temperaturi. Acest desert este perfect pentru a încheia o masă festivă sau pentru a însoți o ceașcă de cafea sau ceai.

Pentru a păstra prospețimea negresei cu bezea, acoperiți-o cu o folie alimentară și păstrați-o la temperatura camerei timp de 1-2 zile. Dacă doriți să o păstrați pentru o perioadă mai lungă, o puteți refrigera timp de până la o săptămână. Înainte de a servi, lăsați negresa să ajungă la temperatura camerei sau încălziți-o ușor în cuptor pentru a recăpăta textura crocantă a bezelei.

Negresa cu bezea este un desert rafinat care combină bogăția ciocolatei cu delicatețea bezelei. Experimentați și ajustați rețeta după gusturile dumneavoastră și bucurați-vă de negresa cu bezea cu orice ocazie.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în lumea afacerilor. A murit unul dintre milionarii României. A fost unul dintre cele mai mari branduri românești
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Cum arăta Doinița Oancea cu păr drept! Toți o știu creață, însă e o femeie complet schimbată dacă o vezi cu părul drept
Playtech.ro
Cum se păstrează corect anafura ca să nu mucegăiască. Ce trebuie să faci cu ea după ce o aduci de la biserică
observatornews.ro
Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Salata perfectă pentru zilele calde. Secretele lui Radu Anton Roman
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Dezvăluire importantă făcută În Prima zi de Paște despre Muntele Athos
Playtech.ro
Câți câini sau pisici ai voie să ții într-un apartament. Legea e clară, dar puțini o cunosc
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Vestea ȘOCANTĂ din ziua de Paște. A murit un actor CELEBRU din Las Fierbinți: S-a stins acum o oră!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Unde petrec Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță Paștele. Locul e de poveste, dar îi costă destul. Oricine ar vrea să fie aici / FOTO
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
ego.ro
Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`