Prima pagină » Local » Nervi întinși la maxim pentru cei care circulă spre Podu Iloaiei. Ieșenii stau aproape două ore în trafic pentru a intra în oraș: „Drumul acesta este blestemat” – FOTO/VIDEO

Nervi întinși la maxim pentru cei care circulă spre Podu Iloaiei. Ieșenii stau aproape două ore în trafic pentru a intra în oraș: „Drumul acesta este blestemat” – FOTO/VIDEO

19 oct. 2023, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan, în Local

Sute de șoferi s-au săturat să aștepte foarte mult timp în mașini pentru un drum de doar câteva minute. Ieșenii stau aproape două ore în trafic pentru a ajunge în Podu Iloaiei

În fiecare zi, pe drumul european E58, dintre Lețcani și Podu Iloaiei, se creează cozi interminabile de mașini care vin dinspre Iași. Mai mult de atât, pe lângă faptul că această stradă era extrem de aglomerată, acum, timpul de așteptare a crescut din cauza unor reparații în zonă, spre disperarea participanților în trafic.

Ieșenii stau aproape două ore în trafic

 muncitori repară calea ferată

Timpul de așteptare a crescut și mai mult din cauza reparațiilor la calea ferată

Pentru orice șofer drumul de la Iași înspre Podu Iloaiei reprezintă un adevărat infern la orele de vârf. De cele mai multe ori se circulă în coloană, iar pentru a înainta câteva sute de metri este nevoie să aștepți minute bune. În mod normal, drumul de la Iași la Podul Iloaiei ar trebui să fie parcurs în aproximativ 35 de minute, dacă este un trafic rezonabil, însă mulți ajung să facă și aproape o oră și jumătate. Oamenii s-au săturat de această situație și au început să-și spună nemulțumirile.

„Pentru un navetist drumul acesta este blestemat, nu alta! Lunea e târg, se formează neapărat coadă dimineața. Vinerea seară, din nou, teroare. Stau mașinile până aproape de Metro. Am așteptat la coadă pentru testarea semafoarelor, pentru lucrări pe pod, pentru tot felul de probleme. Acum am stat 30 de minute până am trecut de calea ferată, iar în spatele nostru erau zeci de mașini. Se pare că erau ceva lucrări la calea ferată, mereu apare câte o problemă pentru această porțiune de drum, iar, din nou, traficul este îngreunat”, povestește o femeie care face naveta zi de zi.

Reparațiile căii ferate au îngreunat circulația și mai mult

De parcă nu era suficient că se forma o coadă imensă de mașini, acum, circulația a mai fost îngreunată și de faptul că la intrarea în Podu Iloaiei se fac reparații la calea ferată. Astfel, timpul de așteptare pentru a ajunge în oraș s-a prelungit cu încă 30 de minute pentru o simplă reparație. Din filmările de pe stradă se vede cum mașinile circulă cu viteză redusă și așteaptă în coloană pentru a trece pe lângă lucrare. Din păcate, autoritățile locale nu pot interveni în această problemă, deoarece reparațiile sunt coordonate de Căile Ferate Române.

„Noi nu avem de-a face cu lucrările din zonă, din câte am înțeles, este o reparație a celor de la CFR, nu are legătură”, a precizat Ioan Surugiu, viceprimarul orașului Podu Iloaiei.

Ieșenii stau aproape două ore în trafic pentru un drum care ar trebui parcurs în maximum 45 de minute. Totul a fost dat peste cap din cauza lucrărilor de la calea ferată de la intrarea în Podu Iloaei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *