Local

Noapte de foc la Iași unde un bărbat a murit carbonizat într-un incendiu la două locuințe – EXCLUSIV/FOTO, VIDEO

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noapte de foc la Iași unde un bărbat a murit carbonizat într-un incendiu la două locuințe - EXCLUSIVFOTO VIDEO
Un bărbat a murit în urma unui incendiu izbucnit în județul Iași

În cursul nopţii de marți spre miercuri, pe raza judeţului Iași s-a produs o tragedie în care un bărbat a murit carbonizat. Incendiul a izbucnit la două locuințe din comuna Cristești.

Nu este primul incident de acest fel. În special în sezonul de iarnă pompierii ieșeni se confruntă des cu astfel de evenimente tragice. Vă aducem aminte faptul că în luna ianuarie 2022, un incendiu din Vlădeni s-a soldat cu decesul a două persoane.

Un bărbat a murit carbonizat la Iași într-un incendiu

Pompierii au explicat faptul că în jurul orei 2.50 pe raza localității Cristești din județul Iași a izbucnit un incendiu. Incendiul a avut loc la două locuințe, una de 80mp, iar cealaltă de 40 mp. Pompierii de la Secția de Pompieri Pașcani au intervenit la fața locului cu trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, dar și cu un echipaj de prim ajutor. Incendiul a fost lichidat, iar autoritățile au descoperit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 71 de ani:

” Incendiu la o anexă și o casă în satul Cristești, comuna Cristești, județul Iași. La locul evenimentului a acționat Secția de Pompieri Pașcani cu trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor calificat. La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului, incendiul se manifesta la 2 locuințe și 2 anexe. La o locuință ardea acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de mp iar la cea de-a doua locuință pe o suprafață de aproximativ 40 de mp.

Pe timpul incendiului a fost identificată o persoană de sex masculin în vârstă de 71 de ani carbonizată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise. au explicat reprezentanții ISU Iași.

 

ISU Iași ne dau sfaturi pentru a evita aceste tragedii

Cei de la ISU Iași oferă câteva sfaturi pentru a evita producerea unor astfel de tragedii. Așadar, specialiștii menționează faptul că este extrem de important ca nu adormim cu lumânările aprinse.

Așadar, pompierii recomandă respectarea unor măsuri care duc la prevenire. De exemplu, nu trebuie să lăsăm lumânări aprinse în momentul în care trebuie să părăsim încăperea. Trebuie să stingem lumânările înainte de a le muta în încăperi, nu trebuie să ne aplecăm deasupra acestora pentru că există riscul ca părul să ia foc. O altă măsură de prevenție este de a nu pune lumânările, sau o flacără deschisă lângă obiecte care se pot aprinde ușor.

De asemenea, este interzisă punerea lumânărilor în locuri în care pot ajunge copiii, animalele de companie care le pot dărâma şi în acest fel provoca incendii. Așadar, faptul că un bărbat a murit carbonizat într-o comună din județul Iași ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru cei care nu iau toate măsurile necesare pentru ca aceste incidente să nu se producă.

 

Adauga un comentariu