Eveniment-Social

Noi directori de școli și licee din Iași! Importanți profesori au devenit manageri pe zona de educație preuniversitară

Publicat: 09 ian. 2021
Începând cu data de 9 ianuarie 2021, la nivelul județului Iași încetează mandatul obținut în urma concursului organizat în anul 2016 pentru 147 de directori și directori adjuncți. Conform legislației în vigoare (Ordinul nr. 3969/2017 din 30 mai 2017 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar), conducerea interimară este asigurată până la organizarea concursului
Ședință în cancelarie a profesorilor într-o unitate de învățământ preuniversitar din județul Iași

Importanți profesori au devenit manageri pe zona de educație preuniversitară din județul Iași! Noi directori de școli și licee din Iași vor fi la unități precum colegiile naționale „Mihai Eminescu”, „Costache Negruzzi” sau Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, respectiv Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” și Școala Gimnazială „Gheorghe Brătianu”. Conform legislației în vigoare, conducerea interimară este asigurată până la organizarea concursului

Noi directori de școli și licee din Iași. Începând cu data de 9 ianuarie 2021, la nivelul județului a încetat mandatul obținut în urma concursului organizat în anul 2016 pentru 147 de directori și directori adjuncți. Conform legislației în vigoare (Ordinul nr. 3969/2017 din 30 mai 2017 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar), conducerea interimară este asigurată până la organizarea concursului.

Conducerea interimară este asigurată până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs

Conducerea interimară este asigurată până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs, de un cadru didactic titular, numit prin detașare în interesul învățământului sau prin delegarea atribuțiilor specifice funcției. În acest context, s-au emis decizii de numire pentru toate posturile vacante, avându-se în atenție îndeplinirea criteriilor legale (calitatea de titular în învățământ, gradul didactic I, expert Corpul Național de Experți în Management Educațional, competența managerială confirmată și asigurarea continuității demersurilor educaționale la nivelul fiecărei școli. Pe posturile rămase vacante, prin pensionari, demisii, neexprimarea opțiunii de a continua pe funcția ocupată, deces, s-au numit noi directori pe o perioadă determinată, până la sfârșitul anului școlar sau până la organizarea concursului .

Care sunt unitățile de învățământ preuniversitar cu noi directori interimari și cine sunt aceștia

Unitățile de învățământ cu noi directori sunt: Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” – prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, director adjunct, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” (prof. Adrian Brunello, director adjunct). De asemenea, prof. Cristina Bida, director general, prof. Anca Stoleriu, director adjunct la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, Școala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” (prof. Carmen Rusu, director general și Gabriela Iancu, director adjunct), Clubul Copiilor Pașcani (Ștefan Dumitriu, director general), Școala Gimnazială Coarnele Caprei (prof. Victorița Bocăneț, director general), prof. Violeta Climinte, director general la Școala Profesională Tătăruși și prof. Elena Răileanu, director general Școala Gimnzială Larga Jijia.

Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) a avizat propunerile pentru funcțiile vacante și a apreciat principiul continuității și al stabilității procesului educațional în școli. La ședință au participat reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor (CJE), ai Asociației Județene de Părinți și ai organizațiilor sindicale.

Comentarii
  • Cand aud de „manager educational” ma umfla rasul. Ce managerizeaza el in scoala? Scoala nu produce nimic, nu vinde nimic, banii vin de la buget. Deci, ce managerizeaza? Nimic.
    Chestia asta cu „managerul educational” este un fel de paravan pentru numiri politice. Niste imbecili. Vor politiza si functia de portar.

  • La Tatarusi, Violeta Climinte, fereasca sfantul, miine , poimaine veti scrie de amantlacul cu primarul Iosub, numai daca ii trage si ei o bataie zdravana doamnna fosta subprefect la fel ca si contabilei Strachinaru isi va vedea de treaba…cine stie…pestele de la cap se impute…

Adauga un comentariu