Economic Local

Noi liste cu firmele din Iași care primesc voucherele în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, publicate pe site-ul AFM

Publicat: 04 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi liste cu firmele din Iași care primesc voucherele în programele Rabla Clasic și Rabla Plus publicate pe site-ul AFM
Firmele din Iași primesc voucherele solicitate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Mai multe firme din Iași sunt pe listele beneficiarilor care au accesat fondurile din programele Rabla și Rabla Plus. Proprietarii afacerilor vor achiziționa cu voucherele primite mașini noi, electrice sau hibrid. Sumele obținute sunt cuprinse între 7.500 și 17.500 de lei

Mai multe firme din Iași care au depus dosarele în programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost selectate pentru a primi voucherele necesare achiziționării unor mașini noi, electrice sau hibrid. Listele sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Sumele obținute în total sunt de aproape 500.000 de lei. Astfel, Asociația Casa Share va achiziționa două autoturisme cu voucherele în valoare de 32.000 de lei, la fel și firmele AXD NGR Consulting SRL, Contimpact SRL, Optim Finance Energy Solutions SRL, Manolo Proiect SRL și Club Hamak SRL. O altă companie din Iași care va beneficia de fondurile acordate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus este Nord-Est Security Force SRL. Proprietarul afacerii va achiziționa 8 autoturisme. SC Edenta Radiologie Dentară SRL, Dalposto SRL, Diago Fort ART SRL, Marusim Iași SRL, Mini Pet Shop SRL vor achiziționa câte o mașină.

Noi liste cu firmele acceptate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, pe site-ul AFM

Mai multe autoturisme electrice sau hibrid vor fi cumpărate de Rita și Andreia SRL, respectiv 16. PFA Acsinia Lucian Gabriela va primi un voucher pentru achiziția unei mașini hibrid. Ultimele programe Rabla Clasic și Rabla Plus vin cu o serie de modificări. Astfel, există posibilitatea de a preda două vehicule vechi în loc de unu, așa cum era până acum, precum și acordarea unui bonus suplimentar de vechime, în valoare de 1.500 de lei, pentru mașinile mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Astfel, pentru achiziționarea unei mașini prin Rabla Clasic, cei care participă la program vor putea lua o primă de casare de 6.000 de lei, la care se adaugă un bonus de vechime de 1.500 de lei pentru cele mai vechi de 15 ani. Cu o singură mașină casată se acordă 7.500 de lei pentru achiziționarea unui vehicul nou, cu motor convențional. În cazul casării a două mașini, suma acordată de stat poate ajunge la 12.000 de lei, care, potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, include 9.000 de lei primă de casare și două ecobonusuri, de câte 1.500 de lei, pentru vechime. Pentru a putea fi casat un vehicul trebuie, din 2022, să aibă o vechime de cel puțin 6 ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România. Ieșenii au cumpărat 1.200 de mașini cu voucherele Rabla Clasic și Rabla Plus.

Unde pot fi încărcate mașinile electrice sau hibrid

Ieșenii care au mașini electrice sau hibrid pot să le încarce atât la stațiile din municipiu, cât și în cele din județ. O listă completă cu rețeaua din România cu aceste puncte poate fi găsită pe platforma PlugShare, dar și la o simplă căutare pe Google, în funcție de locație. De asemenea, șoferii pot afla unde sunt stațiile de încărcare, tipul acestora, normale sau rapide, dar și tariful pentru încărcare, de pe platforma PlugShare. Potrivit hărții de pe această platformă, în județul Iași sunt 82 de locații unde pot fi încărcate mașinile electrice sau hibrid.

Majoritatea centrelor comerciale au instalate, în parcări, stații de alimentare pentru a încărca mașinile electrice, dar și alte companii private. În următorii doi ani vor fi construite 8 stații de încărcare a mașinilor electrice în municipiul Iași. De asemenea, sunt deja amplasate 8 stații de încărcare. Noi liste cu firmele din Iași care primesc voucherele în programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi publicate pe site-ul AFM.

Adauga un comentariu