Local

Mihai Chirica: Maşina de serviciu şi şoferul i-au fost retrase directorului de investiţii Dumitru Tomorug

Publicat: 19 nov. 2020
Mihai Chirica sustine o conferintă de presă

Primarul Mihai Chirica va susţine o declaraţie de presă joi, 19 noiembrie 2020, de la 12.30, la Palatul Roznovanu din Iaşi. Edilul va discuta despre noile măsuri luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, după ce rata de infectare în Municipiul Iaşi a trecut de 5 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, va transmite şi alte aspecte ce ţin de Consiliul Local Iaşi.

 

Mihai Chirica, edilul Iașului:

 • Vreau să îi mulţumesc personal domnului Ambasador Adrian Zuckerman şi pentru că ne-a asigurat că orice proiect pe care îl sprijim va rămâne un prioritar şi pentru domnia sa. Vreau să anunţ, pentru că mi-am dezmorţit viziunea despre ce înseamnă dezvoltarea economică a teritoriului. Orice investitor care doreşte să vină să investească în Iaşi îl voi spirjini cu condiţia în care va veni dintr-o ţară există stat de drept.
 • Sumele pe care le vom cheltui in vederea achizitionarii de echipamente scolare cautam sa le recuperam de la Uniunea Europeana, inclusiv pentru achizitia celor 3000 de tablete.
 • Implementarea miilor de echipamente o vom face folosind voluntari. S-au înscris 89 de voluntari. Vă amintesc câteva din zonele din care vin voluntarii: O parte vin de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, de la Universitate Tehnică Gh. Asachi, avem oameni veniţi de la companii private.
 • Avem deja un succes pe care trebuie să îl facem public. S-a semnat contractul de semnare a unui proiect de valoare nerambursabilă. Este vorba despre grădinița nr. 13. Primul proiect european semnat în primul mandat a fost consolidarea complexului Mânăstirea Frumoasă din Iași. Acum, primul proiect pe care l-am semnat este Grădinița nr. 13. Este cea de-a 4-a grădiniță pe care am promis că o facem. Vorbim de cea din Bucium, grădinița din Codrescu, grădinița 13 și mai avem grădinița din Galata. Sper să facem față cererilor pe care le avem.
 •   În această săptămână am finalizat procedura achiziţie pentru compania care va face  studiul de fezabilitate pentru modernizarea depoului din Dacia. Valoarea totală este de 15 milioane de euro. Vrem să aducem tot transportul pe șina acolo și toate autobuzele noi. Este primul pas pentru desfiinţarea depoului de la Gară. Ideea noastră este că acolo să facem un parc, cu o parcare subterană şi un muzeu dedicat tramvaiului ieşean, ştiind că Iașul este primul oraş care a avut un tramvai electric.
 • Suntem primul oraș inclus în programul un pet = un fruct. Am depus şi eu 20 de peturi pentru care am primit 20 de legume şi fructe. Desigur, le-am dat unei femei bătrâne din market. Mulţumim pentru proiect şi pentru că suntem primii. De la începutul anului 47 de tone de carton şi 6 tone de peturi au fost reciclate cu Salubris SA.
 • În strada Stramasilor 49 A exista o proprietate privată inclusă în circuitul civil pe care proprietarul are dreptul legal de a construi. Dar din 2015 de când a fost demarat proiectul, proprietarul a primit o aprobare datorită unui PUZ pe care să construiască pe 260 metri pătraţi, pe un CUT de 2. A trecut prin toată legislaţia româneasca, nu aş vrea să mă disculp, a făcut obiectul comisiilor specializate din care primarul nu face parte. Mă rog, a obţinut autorizaţii pe care eu nu mă pot decize. Pe baza unei aprobări legale i s-a aprobat şi autorizaţia de construcţie.
 • Edilul municipiului Iași a anunțat faptul că la suspendat pe arhitectul șef al orașului, Alexandru Florin Mustiață ”A dispărut conventuirea dintre mine şi arhitectul şef. Asta e situaţia”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 • Funcţia de arhitect şef va fi preluată de Raluca Andreea Mocanu, şef serviciu la Direcţia de Urbanism.
 • Maşina de serviciu şi şoferul i-au fost retrase directorului de investiţii Dumitru Tomorug, pentru lipsa rezultatelor din cadrul direcţiei.
 • Maşina a fost transferată la directoarea Viorica Bostan, considerată de primarul Mihai Chirica mult mai activă.

 

 

Comentarii
 • Adi Zukerman vrea sa cumpere Bucati din primaria Iasi? Care anume?
  Din 1990 pana in prezent, fsn, pdsr, psd au tot vandut tara asta. Acum a mai ramas primaria…

 • Ce viziune; „Maşina de serviciu şi şoferul i-au fost retrase directorului de investiţii Dumitru Tomorug, pentru lipsa rezultatelor din cadrul direcţiei.”Ai luat masina,dar omul sta sa nu faca nimic? Masina era pentru post sau pentru persoana? Bravo, Chirica,incepi sa judeci ca liberalii !

Adauga un comentariu