Coronavirus

Noi restricții în Turcia. Vor fi impuse restricții de deplasare în weekend și pe timp de noapte

Publicat: 30 nov. 2020
Coronavirus Turcia
Coronavirus Turcia

Turcia va impune restricţii de deplasare în weekenduri şi pe timp de noapte în restul zilelor săptămânii, pentru a lupta contra răspândirii coronavirusului, a anunţat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan, după ce numărul de cazuri noi de infectare şi de decese a atins niveluri record în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

Cetăţenii nu vor avea permisiunea să iasă din case între orele 21.00-05.00 în cursul săptămânii şi nici în weekend de vineri, ora 21.00, şi până luni, ora 05.00, a afirmat Erdogan. Unele sectoare, precum lanţul de aprovizionare şi producţie, vor fi exceptate de la aceste măsuri, care vor intra în vigoare de marţi, a precizat el. Ministerul Sănătăţii a raportat luni, pentru a opta zi consecutiv, un bilanţ record de decese asociate COVID-19 în precedentele 24 de ore, 188.

Numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, inclusiv al celor asimptomatice, a ajuns şi el la un record de 31.219. Timp de patru luni, Turcia a anunţat numai cazurile simptomatice, însă începând de miercuri a raportat toate cazurile. Bilanţul deceselor de la începutul epidemiei în martie este de 13.746.

OMS avertizează asupra unui al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Europa

David Nabarro, un reprezentant special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) avertizează asupra eventualității unui al treilea val de pandemie în Europa la începutul anului 2021. David Nabarro susține că dacă guvernele repetă ceea ce el a apreciat că reprezintă un eșec în a face ceea ce era necesar pentru a preveni valul doi. Atunvi valul al treilea este inevitabil.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, spune David Nabarro, OMS.

Reprezentantul OMS critică Europa și laudă Asia

Europa s-a bucurat pe termen scurt de scăderea ratelor de infecție care acum cresc din nou. Germania și Franța au văzut sâmbătă creșterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveția și Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecții.

David Nabarro a lăudat răspunsul unor țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecțiile este acum relativ scăzut.

„Oamenii sunt pe deplin implicați, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri”, a precizat David Nabarro.

Acesta a mai spus că Asia nu a relaxat restricțiile prematur.

„Trebuie să așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și să rămână scăzut. Reacția Europei a fost incompletă”, a mai spus David Nabarro.

Adauga un comentariu