Titlurile zilei

Notarul Liliana Blaj-Avram a ajuns la fundul sacului! Executorii îi vând apartamentul din cartierul Nicolina. Banca Transilvania vrea să recupereze 100.000 de euro – FOTO

Publicat: 20 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Notarul Liliana Blaj-Avram a ajuns la fundul sacului Executorii îi vând apartamentul din cartierul Nicolina. Banca Transilvania vrea să recupereze 100.000 de euro - FOTO
Notărița Liliana Blaj are de plătit o sumă importantă datorată Băncii Transilvania

Banca Transilvania a cerut executarea notarului Liliana Blaj, ce deține un cabinet notarial în centrul municipiului Iași. Executorii vând apartamentul din cartierul Nicolina, evaluat la aproximativ 100.000 de euro. Licitația va fi organizată la începutul lunii decembrie 2021

Probleme financiare pentru notarul Liliana-Vasilica Blaj-Avram, care deține un cabinet pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr.10, din municipiul Iași. Din cauza unui credit în franci elvețieni obținut de la Banca Transilvania, nu a mai putut returna împrumutul, motiv pentru care riscă să rămână fără proprietăți. Banca a cerut executorilor judecătorești să o execute pe notărița din Iași, cu scopul de a recupera un debit de 497.756 de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 500.000 de euro. În consecință, au fost căutate bunurile notarului ce pot fi executate. Astfel, pe data de 08.12.2021, executorul judecătoresc Dragoș Iovu va organiza licitația pentru vânzarea unui apartament ce aparține debitoarei.

„Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferta de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, pe seama și la dispoziția executorului judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Licitația începe de la 95.000 de euro

Evaluatorii au stabilit că apartamentul are o valoare de piață de 95.000 de euro. Apartamentul este situat în blocul 910 de pe strada Carpați, nr.8, etaj 7, din cartierul Nicolina. Imobilul este compus din 4 camere decomandate, cu o suprafață totală de 95,13 metri pătrați. Se mai adaugă și un balcon cu suprafața de 5,90 metri pătrați.

„Executarea silită se efectuează în baza titlului executoriu reprezentat de contract de garanție imobiliară autentificat sub nr.148/24.01.2008 de către BNPA Lungu Gabriela și Vlad Cerasela sub nr. 6001/25.01.2008, convenție de credit nr. 0139965/24.01.2008”, transmite executorul judecătoresc. Liliana Blaj nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere.

„Dumneaei se află într-o discuție. Nu poate reveni cu un telefon”, a spus una dintre angajatele de la biroul notarial.

Și fostul patron al firmei de intervenții FGM, Traian Pricop, este executat din cauza datoriilor la bănci.

Nu este prima dată când notarul Liliana Blaj a avut probleme cu băncile

Un alt dosar de executare pe numele notarului a fost deschis în 2018. Liliana-Vasilica Blaj-Avram s-a trezit cu imobilele scoase la vânzare după ce nu a achitat un credit tot către Banca Transilvania, în valoare de 342.904 franci elvețieni. De executare nu a scăpat nici Damian Blaj-Avram, soțul notăriței. În consecință, banca s-a îndreptat împotriva celor doi. Executorii au scos la vânzare două spații ultracentrale situate în subsolul blocului Gheorghe Șontu, de pe strada Grigore Ureche, nr.3, în spatele Judecătoriei Iași.

Zona este vânată de către avocați și notari, deoarece se învecinează cu instanțele ieșene. Conform descrierii, un spațiu comercial are o suprafață utilă de 321,50 de metri pătrați, iar celălalt – o suprafață utilă de 55,60 de metri pătrați. La cele două spații se mai adaugă o suprafață de peste 100 de metri pătrați, reprezentând cota indiviză de teren. În acest dosar de executare apare și numele lui Radu Blaj-Avram, având calitatea de terț poprit. Cele două spații comerciale au fost evaluate la nivelul sumei de 1,2 milioane de lei, aproape 260.000 de euro.

Adauga un comentariu