Coronavirus

Nou focar de coronavirus în România. Peste 120 de oameni au fost depistaţi la Craiova

Publicat: 14 aug. 2020
focar-de-coronavirus
Nou focar de coronavirus în România. Peste 120 de oameni au fost depistaţi la Craiova

Un nou focar de coronavirus a fost depistat în România. Peste 120 de persoane au fost depistate cu Covid-19 la un cămin de bătrâni din Craiova. O angajată a făcut mărturii cutremurătoare despre instituţia unde s-au infectat 100 de rezidenți și 26 de cadre.

„Eu mi-am dat demisia la sfârşitul lunii iulie pentru că nu mai rezistam, după 15 ani de muncă aici. Nu eram în siguranţă. Ne dădeau nişte mănuşi şi o mască şi ne puneau să le spălăm după ce le foloseam şi să le folosim din nou. Stăteam la un loc toţi, şi cei pozitivi şi cei negativi”, spune fosta angajată, Loredana Popescu, infirmieră.

„Mulţi au decedat aici, dar…”
Aceasta mai spune că ar fi fost foarte multe decese aici, dar nu au fost raportate. „Ne-au băgat să stăm în aceleaşi camere unde fuseseră cei cu COVID, au dat cu clor şi gata, au rezolvat problema. Mulţi au decedat aici, dar nu au raportat”, a mai spus fosta angajată.

Nou focar de coronavirus în România

Situaţia dramatică a ieşit la iveală joi. 126 de persoane au fost confirmate la căminul de bătrâni din Craiova.

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje.

În prima fază au fost depistate 24 de cazuri pozitive COVID-19:

– 16 beneficiari din 270 rezidenţi

– 8 personal de îngrijire din 100 persoane

După repetarea testelor s-a descoperit faptul că focarul a evoluat într-un mod foarte rapid, astfel că la data de 12.08.2020, situaţia este următoarea:

Total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi și 26 personal) din care:

– 45 beneficiari cazuri active

– 13 personal de îngrijire cazuri active

– 67 persoane vindecate

– 1 deces, rezident cu comorbidităţi”, se arată într-un comunicat al DSP Dolj.

Cazurile ar fi fost cu forme uşoare sau asimptomatice. Rezidenţii au rămas în centrul rezidenţial unde au primit îngrijiri medicale. Autorităţile au precizat că a fost înregistrat un deces la un rezident în vârstă de 87 de ani cu multiple comorbidităţ

Ce măsuri a anunțat DSP Dolj cu privire la noul focar de coronavirus

Direcția de Sănătate Publică a anunțat și măsurile luate, în urma situației de la căminul de bătrâni.

„- S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent;

– Carantinarea unităţii până la închiderea focarului;

– Dezinfecţia tuturor spaţiilor;

– Utilizarea corespunzătoare a echipamentului de protecţie de către personal;

– Personal de îngrijire dedicat pentru rezidenţii pozitivi COVID-19

– Triajul epidemiologic zilnic al personalului de îngrijire

– Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS COV 2″, au mai transmis reprezentanţii DSP Dolj.

Focar de coronavirus la IPJ Timiș

Unsprezece poliţişti de la o unitate din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiș au fost diagnosticaţi cu COVID-19. În unitatea de poliţie din care aceştia fac parte alți 11 colegi de-ai lor cu care au intrat în contact au fost izolați la domiciliu.

Potrivit IPJ Timis, in cursul zilei de miercuri, doi politisti au fost confirmati pozitiv cu COVID – 19, iar in cursul zilei de joi au fost confirmati alti noua politisti. Colegii care au intrat in contact direct cu acestia au fost plasati in izolare la domiciliu, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Adauga un comentariu