Local

Nu a putut să stea departe de iubita lui! Gestul i-a adus ieșeanului un dosar penal! Polițiștii au intervenit, l-au ridicat pe individ și l-au dus după gratii!

Publicat: 10 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu a putut să stea departe de iubita lui Gestul i-a adus ieșeanului un dosar penal Polițiștii au intervenit l-au ridicat pe individ și l-au dus după gratii
Polițiștii ieșeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat acuzat că a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său

Un bărbat din Iași a primit „cadou” o pereche de cătușe din partea oamenilor legii. Individul a fost reținut, fiind cercetat pentru că ar fi încălcat un ordin de protecție provizoriu emis pe numele său. Astfel de situații au loc tot mai des în județul Iași

Un bărbat din Iași a primit „cadou” o pereche de cătușe din partea oamenilor legii. Polițiștii au intervenit, l-au ridicat pe individ și l-au dus în arest! „Agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. Un bărbat a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Din primele cercetări efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, pe data de 8 februarie 2021, un bărbat de 34 de ani ar fi intrat în locuința concubinei sale și s-ar fi apropiat de aceasta la mai puțin de 50 de metri, încălcând astfel ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști împotriva sa, în cursul aceleiași zile”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Ieșeanul, reținut de oamenii legii pentru 24 de ore

Polițiștii au adăugat că, pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 8 februarie 2021, bărbatul cercetat pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

„Acesta a fost dus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Pe data de 9 februarie 2021, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă în acest caz, pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a adăugat Anca Vîjiac.

Urmează ca anchetatorii să ia măsurile legale care se impun și să stabilească ce se va întâmpla în cotinuare cu bărbatul acuzat că a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său. De remarcat este faptul că, de-a lungul ultimilor ani, numărul ordinelor de protecție emise pe numele unor persoane din județul Iași a crescut în mod considerabil. În general, cererile sunt făcute de femei, pe numele unor bărbați, fie ei soți sau iubiți. Victimele reclamă acte de violență comise de către cei care, de fapt, ar trebui să le protejeze.

Sute de amenzi, date pe străzile din Iași

Pe lângă această situație, polițiștii ieșeni au intervenit zilele trecute la peste 65 de incidente, în doar 24 de ore, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru situații de urgență 112. Astfel, au fost date peste 220 de amenzi. Mai mult, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.

„Au fost organizate 10 acțiuni și s-a intervenit la 69 de incidente, dintre care 59 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. În urma activităților au fost sesizate 25 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 222 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 50.615 lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise și a fost retras un certificat de înmatriculare”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Adauga un comentariu