Boli si tratamente

Osteoporoza: cei 3 nutrienti esentiali pentru oase puternice

Publicat: 15 aug. 2020
Nutrienti esentiali pentru prevenirea osteoporozei
Nutrienti esentiali pentru prevenirea osteoporozei

Nutrienti esentiali pentru prevenirea osteoporozei. Hrănește bine oasele, concentrându-te în special pe alimentele bogate în calciu, vitamina D și siliciu pentru a tine la distanta osteoporoza.

Calciu

Mult timp prezentat ca leac minune împotriva osteoporozei, calciul, deși rămâne esențial pentru organism, nu este suficient pentru a fi protejat împotriva acestei patologii. Calciul nu previne fracturile, recunoaște, pentru Doctissimo, profesorul Bernard Cortet, reumatolog la Spitalul Universitar Lille, dar nu trebuie neglijat: îl pierdem în fiecare zi, în special prn urină și, de asemenea, știm că medicamentele anti-osteoporotice sunt mai eficiente dacă luați calciu. Necesarul de calciu al unui adult este de 900 mg / zi și 1200 mg / zi după 65 de ani.

Il găsim in:

• În produsele lactate, trebuie consumate de cel puțin de 3 ori pe zi, de preferință seara, deoarece celulele care distrug oasele funcționează mai ales noaptea. Preferati iaurtul mai degrabă decât alte specialități lactate.

• În apele bogate în calciu. Dar nu beți doar aceste ape puternic mineralizate dacă aveți un istoric de pietre urinare.

• In spanac, varză verde, broccoli, praz, migdale, alune, quinoa, susan, sardine. Cu toate acestea, acest calciu pe bază de plante este mai puțin bine absorbit decât calciul lactat; acesta este motivul pentru care este necesar să consumăm mult, chiar dacă anumite plante sunt foarte bogate în calciu.

Nutrienti esentiali pentru prevenirea osteoporozei. Vitamina D

Absorbția calciului de către tractul digestiv și fixarea lui pe oase depind în mare măsură de vitamina D. Această vitamină este sintetizată natural de piele sub efectul anumitor raze UV. Apoi suferă transformări în ficat, rinichi pentru a-și asigura funcțiile: crește absorbția calciului de către intestin, promovează mineralizarea oaselor.

Agenția Europeană pentru Alimente recomandă 600 UI (unități internaționale) de vitamina D pe zi. Și în conformitate cu Fundația internațională pentru osteoporoză (IOF), ar trebui să se consume 800 până la 1000 UI pe zi.

Unde o găsim?

• In fiecare zi cel puțin o jumătate de oră la soare cu fața și mâinile descoperite.

• In peștele gras (sardine, macrou, ton), dar întrucât sunt concentrati și în metale grele, se recomandă să nu consumi mai mult de 2 până la 3 ori pe săptămână.

Siliciu

Un oligoelement esențial, siliciul contribuie la asimilarea și fixarea calciului. Prin urmare, favorizează mineralizarea. Cu toate acestea, capacitatea noastră de a stoca siliciu scade odată cu înaintarea în vârstă. Cerința minimă ar fi de 10 până la 25 mg pe zi. După menopauză, un aport alimentar mai mare de 40 mg / zi este asociat cu o densitate osoasă mai bună la femei.

Unde il găsești

În apele bogate în siliciu, în cereale integrale, curmale, banane.

Adauga un comentariu