Local

O bătrână a fost transportată cu avionul SMURD după ce a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corporală din cauza unei explozii a unei butelii

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O bătrână a fost transportată cu avionul SMURD după ce a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corporală din cauza unei explozii a unei butelii
Astăzi, 4 aprilie 2021, un echipaj SMURD de Terapie Intensivă transferă la Aeroportul Internaţional Iaşi un tânăr de 19 ani cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporală. Pacientul va fi transportat cu un avion SMURD la Graz Austria

Avionul SMURD Iași a intervenit la un transport a unei paciente care a suferit mai multe arsuri. Femeia are vârsta de 75 de ani şi este domiciliată în zona Baleni-Sârbi. Aceasta nu avea antecedente personale patologice.

Avionul a transportat-o pe femeie de la spitalul din Târgoviște la clinica de arşi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

Pacienta se află în Terapie Intensivă la Spitalul Sf. Spiridon

O pacientă în vârstă de 76 de ani domiciliată în localitatea Băleni-Sârbi a fost transportată, cu ajutorul unui avion SMURD  de la un spital din Târgoviște la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Pacienta a suferit mai multe arsuri de gradul III și IV pe față, membre superioare și inferioare dar şi pe torace. Incidentul a avut loc în cursul nopţii de 25 spre 26 februarie după ce o butelie a explodat:

O pacientă de sex feminin în vârstă de 76 de ani cu domiciliul în Dâmbovița, localitatea Baleni-Sârbi, fără antecedente personale patologice a venit cu ajutorul unui avion SMURD de la Spitalul Târgoviște. Pacienta are arsură pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală, arsuri de gradul III şi gradul IV pe față, membre superioare și inferioare, torace posterior.

Arsurile au survenit din cauza faptului că o butelie a explodat în cursul nopţii de ieri. Femeia este intubată şi ventilată mecanic. A fost internată la secţia de Terapie Intensivă din clinica de arși din cadrul Spitalului Sf. Spiridon. a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași.

Adauga un comentariu