Diete si regimuri

O cafea puternica cu 30 de minute inainte de efort crește arderea grăsimilor

Publicat: 25 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O cafea puternica cu 30 de minute inainte de efort crește arderea grăsimilor
Consumul de cofeină ar putea crește rata maximă de oxidare a grăsimilor

Un studiu a investigat dacă consumul de cofeină ar putea crește rata maximă de oxidare a grăsimilor și capacitatea cardiorespiratorie în timpul efortului. Și dacă da, dacă acest efect pozitiv a variat sau nu pe parcursul zilei.

Iată un mic sfat dat de cercetătorii de la Universitatea din Granada (Spania) pentru a spori eficiența antrenamentului. În studiul lor recent, publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă, oamenii de știință au arătat că cofeina (aproximativ 3 mg / kg sau echivalentul cafelei puternice) ingerata cu o jumătate de oră înainte de a face exerciții fizice aerobe (activitate care se concentrează pe inimă) crește semnificativ rata de ardere a grăsimilor. De asemenea, au descoperit că, dacă aceste exerciții se fac după-amiaza, efectele cofeinei sunt mai puternice decât dimineața.

Concret, cercetătorii au dorit să determine dacă cofeina, una dintre substanțele ergogene (susceptibile de a îmbunătăți munca musculară) cea mai consumată în lume pentru a îmbunătăți performanța atletică, crește de fapt oxidarea sau „arderea” grăsimilor în timpul procesului. Deși consumul său sub formă de supliment este foarte frecvent, dovezile științifice pentru afirmațiile sale benefice sunt rare. Recomandarea de a face exercitii pe stomacul gol dimineata pentru a creste oxidarea grasimilor este frecventa. Dar s-ar putea să lipsească o bază științifică”, explică autorul principal al acestei cercetări, Francisco José Amaro-Gahete, potrivit Sante Magazine.

Un impact indiferent de ora din zi

Într-adevăr, „nu știm dacă această creștere se datorează exercițiilor fizice dimineața sau privării de hrană pentru o perioadă lungă de timp”, adaugă omul de știință. Pentru a face acest lucru, echipa le-a cerut 15 bărbați cu o vârstă medie de 32 de ani să efectueze un test de stres de patru ori pe o perioadă de 7 zile. Participanții au ingerat 3 mg / kg de cofeină sau placebo la 8 a.m. și 5 p.m. și fiecare a finalizat testele în toate cele patru condiții în ordine aleatorie. Cerințele preliminare pentru fiecare test de stres au fost aceleași pentru toți: ore de la ultima masă, exercițiul fizic sau consumul de stimulente și oxidarea grăsimilor în timpul exercițiului au fost calculate în mod corespunzător.

„Rezultatele studiului nostru au arătat că ingestia acută de cofeină cu 30 de minute înainte de efectuarea unui test de exercițiu aerob a crescut oxidarea maximă a grăsimilor (lipidelor) în timpul exercițiului fizic în orice moment al zilei”, adaugă Pr Francisco J. Amaro. Mai mult, aceste rezultate arată că cofeina crește oxidarea grăsimilor în timpul exercițiilor de dimineață într-un mod similar cu cel observat cand nu se consuma cofeină după-amiaza.

Pe scurt, studiul sugerează că combinația de aport acut de cofeină și exerciții de tip aerob efectuate la intensitate moderată după-amiaza oferă scenariul optim pentru persoanele care doresc să crească arderea grăsimilor în timpul sportului. Aveți grijă, însă, să respectați recomandările de sănătate în ceea ce privește consumul de cofeină.

Adauga un comentariu