Local

O firmă din Iași poate proiecta reabilitarea Pasajului „Alexandru cel Bun”. Societatea a lucrat și la pasarelele din Podu Roș

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă din Iași poate proiecta reabilitarea Pasajului Alexandru cel Bun. Societatea a lucrat și la pasarelele din Podu Roș
O firmă din municipiul Iași ar putea să proiecteze lucrările de reabilitare de la Pasajul "Alexandru cel Bun", societatea fiind singura care a depus ofertă la licitația derulată de Primărie

O societate din Iași va face proiectarea lucrărilor de reabilitare la pasajul rutier din cartierul Alexandru cel Bun, din municipiu. Firma poate încasa circa 76.000 de euro pentru realizarea proiectului ce va sta la baza lucrărilor. Documentația va trebui realizată în maximum 4 luni. Pasajul rutier din cartierul Alexandru cel Bun este cel mai mare din municipiul Iași, cu peste 460 de metri lungime

O singură ofertă a fost depusă pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare la pasajul rutier din cartierul Alexandru cel Bun. Municipalitatea a lansat procedura pe sistemul de achiziții publice, valoarea estimată fiind de 375.000 de lei (76.000 de euro). Singura ofertantă a fost societatea Pod Proiect SRL, firmă care va avea ca subcontractant PFA Cenușă G. Mihai.

Pod Proiect SRL este reprezentată de Claudiu Cristian Comisu, această firmă derulând și alte contracte de proiectare cu municipalitatea ieșeană. Oferta depusă va fi evaluată până pe 2 martie 2022, după care poate fi semnat și contractul. Pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare de la Pasajul „Alexandru cel Bun”, firma respectivă va avea la dispoziție câteva luni, conform documentației furnizate de municipalitate.

Cum vor arăta lucrările la Pasajul „Alexandru cel Bun”?

Pasajul rutier spre Alexandru cel Bun are nevoie urgentă de reabilitare. Pasajul a fost construit între 1977 și 1980, iar, de atunci, nu a mai fost supus vreunui proces de modernizare și reabilitare completă. Primaria Iași a stabilit și lista lucrărilor pentru consolidarea pasajului rutier spre cartierul Alexandru cel Bun. Așadar, după consolidarea pasajului rutier ar urma să se asigure o durată de exploatare de 55 de ani a structurii spre cartierul Alexandru cel Bun.

„Reabilitarea cuprinde lucrări de consolidare a structurii de rezistență a infrastructurii și suprastructurii pasajului, lucrări de modernizare la nivelul căii pe pasaj și pe rampele de acces și include și lucrări de consolidare a zidurilor de sprijin”, se arată în documentația emisă de Primăria Iași.

Firma care a proiectat pasajele rutiere din Podu Roș

Societatea Pod Proiect SRL a prins și alte contracte de la Primăria Iași legate de proiectarea unor noi investiții. Printre acestea se numără și cel legat de proiectarea celor două pasaje rutiere din zona Podu Roș, investiție care, în prezent, bate pasul pe loc.

Aceeași societate s-a înscris și la o licitație derulată de Consiliul Județean Iași privind proiectarea centurii ușoare a municipiuluI Iași. Consiliul Județean pune la bătăie 1,3 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din jurul orașului, iar Pod Proiect SRL a depus o ofertă alături de alte societăți pentru acest pot.

Se reface și Pasarela „Socola”, din Iași

Pe lângă Pasajul „Alexandru cel Bun”, Primăria vrea să refacă și Pasajul rutier „Socola”. Pasajul construit în 1960 are o lungime totală de 464,40 m, fiind alcătuit din două rampe de acces. Lățimea părții carosabile este de 14,40 metri și este prevăzut cu trotuare pietonale de 2,20 m, respectiv 3,25 m. Proiectul de reabilitare a șoselei ar duce la o durată de viață a pasajului de 100 de ani.
Pe de altă parte, în prezent, Pasarela „Bucium” are 4 benzi a câte 3,5 metri, câte două pe fiecare sens de mers. Conform noului proiect, șoseaua va avea 5 benzi, dintre care două de 3,25 metri și alte 3 a câte 4 metri lățime.

Adauga un comentariu