Titlurile zilei

O ieșeancă a trecut prin clipe de coșmar și aduce acuzații grave unui cabinet veterinar din Iași! „Nu m-au anunțat când mi-a murit câinele!”

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
O ieșeancă a trecut prin clipe de coșmar și aduce acuzații grave unui cabinet veterinar din Iași Nu m-au anunțat când mi-a murit câinele
O ieșeancă ar fi primit un cățel bolnav de la un furnizor autorizat din București

Mălina Arusandei povestește că un cabinet veterinar din Iași ar fi omis să o anunțe că animalul său de companie a decedat. De asemenea, ar fi mințit-o în legătură cu locul în care se află corpul cățelușului. Femeia a apelat la clinica Green Vet, pentru a-i trata cățelul de o infecție periculoasă, însă animăluțul nu a supraviețuit. Ieșeanca și-a pus niște semne de întrebare atunci când nu a fost anunțată despre starea de sănătate a bichonului.

Angajații unui cabinet veterinar din Iași sunt acuzați că nu l-ar fi informat pe unul dintre clienți despre starea de sănătate a animalului de companie și că ar fi luat decizii importante în legătură cu acesta fără să se consulte cu proprietarul. Mălina Arusandei își cumpărase în urmă cu doar câteva zile cățelușul de doar 9 săptămâni și a apelat la medici, pentru a-i trata o infecție pe care deja ar fi avut-o când l-a primit. Văzând că nu primește nicio informație despre starea cățelușului, aceasta a sunat la clinică și ar fi aflat, cu stupoare, că animăluțul său a murit și că ar fi fost trimis către crematoriu.

Unui cabinet veterinar din Iași i se aduc acuzații grave

O ieșeancă, Mălina Arusandei, a trecut prin clipe de coșmar, după ce a aflat că animăluțul ei a murit, iar medicii cabinetului veterinar din Iași la care a apelat s-au contrazis în informații. Femeia a cumpărat un pui de bichon maltez de la o canisă autorizată din București și a fost livrat către aceasta cu microbuzul. Când a ajuns cățelul, ieșeanca a observat că nu se simte foarte bine. Ulterior, animalul a fost diagnosticat cu parvoviroză, o boală foarte periculoasă pentru câini.

„Am căutat un cabinet, l-am ținut 3-4 zile și a fost confirmat cu virusul parvoviroză. I-am întrebat pe medicii de acolo de unde a luat virusul, iar ei mi-au spus că e foarte posibil să fi fost trimis deja bolnav. De la mine nu putea să îl ia. Apoi, am sunat la București și le-am spus că nu îl mai pot ține în cabinet din cauza costurilor foarte mari. Voiam banii pe tratament. Ei, auzind că le cer banii pentru tratament, m-au trimis la altă clinică din Iași pe care o cunoșteau, ca să nu mai plătesc. Am mers în zona Canta cu cățelușul, pentru a-l lăsa acolo. Când l-am dus, cățelușul avea deja branulă și le-am arătat și actele, cu tot cu certificatul de vaccinare. Doamna veterinar mi-a spus că încearcă să îl trateze, să vadă dacă își revine. Când am plecat, am rugat-o să mă anunțe dacă se întâmplă ceva. L-am lăsat, nu am primit niciun telefon”, susține ieșeanca.

A doua zi, înainte de ora de închidere a cabinetului Green Vet, Mălina Arusandei a început să se îngrijoreze pentru că nu mai primește niciun semn de la medici. Când i-a contactat, a primit o veste șocantă.

„În următoarea zi, i-am întrebat care este starea cățelului. Doamna veterinar mi-a spus calmă că animăluțul meu a murit, că nu a rezistat tratamentului. Dimineață l-ar fi găsit mort. Am întrebat-o de ce nu m-a sunat să mă anunțe. Ea a răspuns că a sunat la canisa de unde am cumpărat cățelul. Nu înțeleg ce treabă are una cu alta, doar eu sunt proprietarul. Le-am cerut dovadă o poză sau un filmuleț, s-a bâlbâit și a zis că l-au dat către crematoriu. Cine a luat hotărârea de a-l incinera?!”, a povestit Mălina Arusandei.

Medicii de la Green Vet s-ar fi contrazis în explicații

Cei de la Green Vet i-au explicat faptul că animalele care nu supraviețuiesc infecțiilor periculoase nu sunt ținute în cabinet, pentru a nu fi răspândite virusurile. Ieșeanca a făcut scandal din cauza faptului că medicii au luat decizii fără acordul acesteia și le-a cerut acte care dovedesc incinerarea. Luată la întrebări, doctorița de la Green Vet nu a mai știut ce să îi răspundă. Ulterior, veterinarul de la cabinetul cu pricina și-a schimbat povestea.

„M-au sunat să îmi spună că animalul este încă în cabinet, dar că nu poate să mi-l arate pentru că este într-o formă foarte gravă. Au argumentat faptul că decesul a fost cauzat de un tratament care nu a fost administrat corespunzător de către cei de la clinica unde l-am dus înainte. Acest lucru nu este adevărat. Medicii de la primul cabinet mi-au spus că e pe drumul cel bun și că se va recupera. Nu mai vomita și nu mai făcea diaree cu sânge. La Green Vet au spus că a făcut diaree cu sânge de vreo 4 ori. Nu avea cum să i se agraveze starea atât de repede. Am plâns 3 zile după el”, declară, supărată, femeia.

Reporterii BZI i-au contactat pe reprezentanții cabinetului veterinar Green Vet, însă aceștia au spus că nu au nimic de declarat.

Conducerea Colegiului Medicilor Veterinari Iași spune că este nevoie de o reclamație pentru demararea unei anchete în acest caz.

„Trebuie văzut ce semne clinice a avut, dacă era vaccinat cățelul, dacă mama era vaccinată, microcipată, dacă doamna avea documente. Se va face o anchetă. Normal era ca doamna să primească bon fiscal. Trebuie să depună reclamație pentru a verifica situația”, susține Viorel Ionescu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Iași

Rămâne de văzut dacă Mălina Arusandei va depune o reclamație împotriva acestui cabinet veterinar din Iași.

Comentarii
  • daca va lasati cainii asa la cabinete cu zilele , asa patiti . Si nu va mai cumparati caiini ca exista caini prin toate adaposturile , si pe strazi ……….. Asa patiti cu cainii cumparati de la inmultitorii de caini ! Imbogatiti inmultitorii de caini ?!!!

  • pai si stapana cainelui nu prea le are cu ingrijitul cainelui , de a lasat asa acolo cainelel cu zilele ……………. ce cred ca aceia nu mai pot ei sa faca perfuzii cainelui , Daca nici macar nu au contactat stapana , o fi avut stapana vreun handicap ceva………….Cum sa lasi acolo un caine asa , fara vreo chitanta , factura , dovada ceva..?! Acu degeaba plange , trebuia sa planga cand l a cumparat sau cand l-a lasat in clinica fara a avea vreo chitanta ………..

  • Mălina Arusandei nu a vazut ca la cabinetul green Vet se face doar chirurgie si analize de laborator ? Ca ei nu trateaza parvoviroze ???????? Iar medicii de acolo aveau responsabilitatea sa spuna ca nu au competenta de a trata parvoviroze la caini ……………….

Adauga un comentariu