Titlurile zilei

O ieșeancă se luptă zi de zi pentru viața ei! Adina Crăescu are nevoie de un tratament de 80.000 de euro pentru a învinge cancerul – GALERIE FOTO

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
O ieșeancă se luptă zi de zi pentru viața ei Adina Crăescu are nevoie de un tratament de 80.000 de euro pentru a învinge cancerul  GALERIE FOTO
Adina Crăescu este o tânără, în vârstă de 35 de ani, care avea toată viața înainte, însă în fața planurilor sale de viitor, s-a interpus o boală nemiloasă

Adina Crăescu este o tânără ieșeancă, în vârstă de 35 de ani, care avea toată viața înainte, însă în fața planurilor sale de viitor, s-a interpus o boală nemiloasă: recidivă a cancerului la sinusul cavernos, cu extensie către urechea internă. Din luna decembrie a anului trecut, Adina se confruntă cu paralizie facială, auzul și vederea fiindu-i afectate. Boala Adinei este inoperabilă, singura sa speranță fiind un tratament extrem de costisitor, în Israel.

Adina Crăescu a fost diagnosticată pentru prima dată cu neoplasm rinofaringian în anul 2018, de atunci viața sa luând cu totul o altă întorsătură, tânăra fiind nevoită să facă față nenumăratelor ședințe de chimioterapie și radioterapie. În anul 2021, cancerul a recidivat și a devenit tot mai agresiv, ieșeanca având nevoie de 80.000 de euro pentru a câștiga această luptă crâncenă.

Adina Crăescu: „Din decembrie 2021, boala progresează chiar foarte rapid și agresiv”

Adina a fost diagnosticată cu neoplasm faringian pentru prima dată în septembrie 2018, boala a recidivat în anul 2021. Începând cu luna decembrie a anului trecut, Adina Crăescu se confruntă cu paralizie facială, auzul și vederea fiindu-i afectate. Din acest motiv, ieșeanca își ține un ochi acoperit în permanență. În prezent, Adina este internată la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.

„Am aflat de boală după ce o vreme m-am simțit foarte obosită, începusem să sforăi noaptea, vorbeam mai greu, mi se umflaseră amigdalele și mi-au apărut 2 ganglioni laterocervicali. După biopsia lor, s-a constat că  am cancer rinofaringian, am făcut un tratament foarte dur chimioterapie plus radioterapie, slăbisem 28 de kilograme atunci, deoarece radioterapia la cap îmi afectase gâtul și gura,  nu puteam manca și nici măcar bea apă. Două luni m-am alimentat și hidratat doar cu perfuzii”, declară Adina Crăescu.

În februarie 2021, Adina a trecut printr-o operație de otomastoidită, iar în martie, a aflat de recidiva la sinusul cavernos cu extensie către urechea internă.

„Din martie anul trecut urmez într-una ba chimioterapie cu diferite substanțe, ba radioterapie, dar boala progresează, cel puțin din decembrie 2021, progresează chiar foarte rapid și agresiv. Acum am recidivă la nervii cranieni, cancerul cuprinzând sinusul cavernos, nervul urechii, nervul facial, nervul trigemen și nervul glosofaringian”, adaugă tânăra.

Își dorește foarte mult să aibă un copil cu bărbatul care îi este alături necondiționat

Adina și-a cunoscut sufletul pereche în cea mai grea perioadă din viața sa, soțul său fiindu-i alături necondiționat.

„L-am cunoscut pe soțul meu cu câteva luni înainte de a afla diagnosticul, după aflarea veștii, eram sigură că mă va părăsi, pentru că la urma urmei, cine se leagă la cap cu o persoană bolnavă de cancer? Spre uimirea mea, el a rămas alături de mine, m-a ajutat enorm și cum a aflat de boală, mi-a cerut să mă mut cu el, pentru că a vrut să mă aibă sub ochii lui. El gătește, spală, face orice, când eu nu pot”, menționează Adina.

Tânăra s-a căsătorit civil în anul 2019 și își dorește foarte mult să aibă și copii, însă condiția sa medicală a împiedicat-o până acum să-și îndeplinească acest vis.

„El este forța și puterea mea, cred că Dumnezeu mi  l-a trimis în cale exact când aveam nevoie. Mă iubește necondiționat, bineînțeles, sentimentul este reciproc. Încă nu avem copii, deși ne dorim foarte mult, dar din cauză că de 4 ani fac într-una tratamente nu am putut face”, zice tânăra, care se bucură de susținere și din partea familiei, fapt care o face să treacă mai ușor prin această grea încercare: „Le mai am pe mama și pe sora mea, care mă iubesc și ele enorm, nu cred că puteam să am o familie mai bună. De asemenea, și din partea familiei soțului am parte de susținere, fiind foarte norocoasă din acest punct de vedere. Cu toții mă iubesc enorm și suferă foarte mult. Asta îmi este cel mai greu, să-i văd pe cei din jur cum suferă din cauza mea, cel puțin mama e distrusă”.

Tânără ieșeancă are un singur vis: Își dorește să lucreze în sistemul medical

Adina a absolvit Școala Postliceală Sanitară „Grigore Ghica-Vodă” Iași, în ciuda tuturor problemelor de sănătate. Tânăra își dorește ca pe viitor să activeze în domeniul medical și să ofere ajutor și altor bolnavi.

„Am terminat Școala Postliceală Sanitară «Grigore Ghica-Vodă» Iași și sunt extrem de mândră de mine, pentru că toți mi-au spus să renunț, că nu voi putea face față, dar eu nu m-am lăsat. Toți profesorii mei m-au apreciat, pentru că, deși mă simțeam rău de la chimioterapie și radioterapie și ajungeam să și cad pe jos, făceam eforturi și mergeam la școală, mi-am dat examenele, am făcut chiar și practică în Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași. Am primit și diplomă de excelență, mă atrage medicina și mai ales să ajut oamenii, de fel sunt o fire sensibilă, mă consum din orice, poate de asta mă și confrunt cu boala asta”, a declarat Adina Crăescu.

Pentru a ieși învingătoare din lupta cu această boală cruntă, Adina Crăescu are nevoie de ajutor celor din jur. Persoanele care doresc să o ajute pe Adina pot dona în următoarele conturi:

RON: RO51BTRLRONCRT0550875901

Euro: RO98BTRLEURCRT0550875901

Revolut: RO04BREL0005513883470100

Beneficiar: Adina Alexandra Crăescu

Comentarii
  • Este la Sf.Spiridon pentru o infectie puternica in spatele urechii si a avut nevoie de tratament perfuzabil dar a facut tratemente oncologice la IRO Iasi, dar din pacate nu mai pot face nimic pentru ea in tara noastra.

  • Offff, cumplita boala. Sunt sigura ca se știe remediul ei, dar este ținut la secret pentru ca marile companii farmaceutice sa nu ajungă la faliment. Multa sănătate ii doresc. Dar Dumnezeu sa deschidă ochii aia din înaltul cerului și sa-i dea acestei tinere o viata lunga și fericita alături de cei dragi.

Adauga un comentariu