Titlurile zilei

O localitate din județul Iași a fost acoperită de ape. Revolta primarului din comuna Balș: „Să lăsăm dracului panseluțele”. Imaginile sunt uluitoare – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O localitate din județul Iași a fost acoperită de ape. Revolta primarului din comuna Balș Să lăsăm dracului panseluțele. Imaginile sunt uluitoare - FOTO VIDEO
O comună din județul Iași a fost lovită de inundații. Primarul din comuna Balș a cerut sprijin de la autoritățile centrale

Dezastru într-o comună din județul Iași. Din cauza inundațiilor, toate drumurile din comuna Balș au fost distruse în totalitate de ape. Primarul comunei a cerut sprijin de la autoritățile centrale, localitatea fiind văduvită de mari investiții. Primăria a depus deja proiecte pentru reabilitarea drumurilor afectate de ape din ultimele zile. Raportul operativ din ultimele zile arată că cele 3 sate ale comunei Balș au fost afectate complet

Situație de groază într-o comună din județul Iași. Localitatea Balș, comună cu circa 3.000 de locuitori, a fost lovită puternic de ape în ultimele zile. Șuvoaiele au venit de pe versanți și au inundat complet drumurile comunale. Arterele din localitate nu au fost reabilitate niciodată, drumurile din Balș fiind de pământ sau de pietriș. Conform raportului operativ întocmit de autoritățile județene, drumurile din satele componente ale comunei au fost acoperite de ape. Localitatea este mereu expusă inundațiilor, fiind în depresiunea Jijia-Bahlui.

Scurgerile de pe versanți au afectat 1,54 kilometri de drum din satul Boureni, dar și 1,5 hectare de teren arabil. De asemenea, în satul Balș au fost avariate 2,1 kilometri de drumuri comunale. În plus, în satul Coasta Măgurii au fost avariate 0.45 kilometri de drum comunal. În total, 4,1 kilometri de drumuri comunale au fost măturate de ape. Toate aceste detalii au ajuns la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași.

Revolta primarului din Balș: „Să lăsăm dracului panseluțele și să dăm bani pentru drumuri”

Situația apărută în ultimele zile în comuna Balș din județul Iași a stârnit revolta primarului localității. Constantin Golduț, primar aflat la primul mandat, s-a arătat nemulțumit de situație și de faptul că în localitate nu este niciun metru de asfalt.

„Sper ca aceste imagini să-i sensibilizeze pe cei care au în pix banii țării. Să investească în perioada următoare în proiecte serioase care să ne scoată din Evul Mediu. Să lăsăm dracului panseluțele, băncuțele, sediile pompoase de instituții și alte extravaganțe și să dăm banii pentru drumuri, poduri, rigole, canalizare. În comuna unde trăiesc și în fruntea căreia sunt de câteva luni nu este niciun metru de asfalt, iar răbdarea și furia oamenilor a atins deja un punct critic!”, a menționat Constantin Golduț, primarul comunei Balș.

Comuna fără niciun metru de asfalt

Constantin Golduț a arătat că cei care au condus Primăria în mandatele anterioare nu au reușit să facă mai nimic pentru locuitorii comunei. Astfel, comuna Balș a rămas printre ultimele din județul Iași fără vreun metru de asfalt.

„Nu sunt revoltat cât indignat. Eu sper să se schimbe niște lucruri, pentru că nu am niciun metru de asfalt. Eu am preluat mandatul de primar acum 6 luni, perioadă în care am început să fac niște proiecte. În mandatele anterioare nu s-a făcut mai nimic, nu știu cine poartă vina. Cei care au fost în fruntea comunității nu au fost prea capabili să atragă fonduri prin PNDL și astfel a avut de suferit. Am depus solicitări la Compania Națională de Investiții pentru modernizarea drumurilor locale, pentru canalizare etc.”, a spus Constantin Golduț.

Blestem după blestem în comuna ieșeană Balș

Comuna Balș a fost în ultimii ani lovită de un adevărat blestem. Unul din foștii primari ai comunei, Constantin Cibotaru, a fost condamnat pentru fapte de corupție. Acesta a fost condamnat pentru luare de mită, iar comuna a fost condusă o vreme de un primar interimar. Tot în comuna Balș, în urmă cu mai mulți ani, a apărut și o investiție inutilă. Autoritatea locală a cheltuit o avere pentru un parc care a fost închis imediat, după ce a fost amplasat într-o zonă inundabilă. Actualul primar susține că vrea să atragă investiții pentru a putea dezvolta localitatea lăsată cu ani în urmă de fostele administrații locale.

„Până acum am reparat ce am putut din bugetul comunei, însă asta nu ajunge. Așteptăm comisia operativă să vină și să constate pagubele, după care vom înainta solicitări către autoritățile județene și cele centrale. Trag speranța că situația se va schimba. Comuna are nevoie de investiții pentru că nu mai dorim să trecem prin astfel de necazuri”, a mai spus Constantin Golduț, primarul comunei Balș.

Adauga un comentariu