Titlurile zilei

O puștoaică de 17 ani a fost violată cu bestialitate în scara blocului de un ieșean! Cum a fost prins individul și ce pedeapsă a primit de la judecători! Rar primește cineva atâția ani de pușcărie! (Exclusiv)

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O puștoaică de 17 ani a fost violată cu bestialitate în scara blocului de un ieșean Cum a fost prins individul și ce pedeapsă a primit de la judecători Rar primește cineva atâția ani de pușcărie Exclusiv
Judecătorii au trimis la temniță un ieșean acuzat că a batjocorit o adolescentă în vârstă de 17 ani

Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a siluit o tânără în vârstă de 17 ani. Minora a trecut prin clipe de groază după ce individul a urmărit-o și a abuzat-o într-o scară de bloc. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au constatat că Ștefănuț Șerban Scînteianu a fost pedepsit în Regatul Unit al Marii Britanii

O copilă de 17 ani a trecut prin clipe de groază, după ce a fost vânată de un prădător sexual! Individul a fost condamnat de magistrați pentru că ar fi violat-o în repetate rânduri pe minoră! Astfel, recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au recunoscut pedeapsa pe care magistrații din Marea Britanie i-au aplicat-o lui Ștefănuț Șerban Scînteianu.

„Instanța admite sesizarea și recunoaște sentința penală pronunțată de Curtea Coroanei Inner London pe 3 octombrie 2019, prin care persoana condamnată Ștefănuț Șerban Scînteianu este condamnat la pedeapsa extinsă de 17 ani de închisoare, din care 10 ani cu executare în regim de detenție și 7 ani cu suspendare, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni concurente de viol. Adaptează pedeapsa de 17 ani de închisoare la pedeapsa de 10 ani de închisoare, în regim de detenție. Dispune executarea pedepsei de 10 ani de închisoare într-un penitenciar din România pentru persoana condamnată. Dispune transferarea persoanei condamnate într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsa de 10 ani de închisoare aplicată durata arestării preventive, de la 4 iunie 2019, până la zi și până la predarea efectivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

Ieșeanul Ștefănuț Șerban Scînteianu, acuzat că a siluit o minoră în Marea Britanie

Prin cererea înregistrată pe 18 februarie 2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași a sesizat instanța cu cererea de recunoaștere și executare a sentinței penale pronunțată de Curtea Coroanei Inner London privindu-l pe Ștefănuț Șerban Scînteianu (33 de ani). Asta, după ce procurorii ieșeni au fost sesizați de HM Prison & Probation Service, privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce în cazul hotărârilor judecătorești în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate.

„Pe data de 2 iunie 2019, în jurul orei 4:30, aflat sub influența alcoolului, condamnatul a urmărit-o pe victima Jamie L.H., în vârstă de 17 ani, care se întorcea de la lucru și a intrat după ea în blocul în care locuia. Pe scări, condamnatul a imobilizat victima și a întreținut, împotriva voinței acesteia, două raporturi sexuale vaginale și un raport sexual anal. Imediat după comiterea faptelor, victima s-a deplasat la Poliție, iar condamnatul a fost identificat în spatele blocului unde s-au consumat violurile”, au susținut magistrații britanici în sesizarea trimisă colegilor din Iași.

Agresorul, de acord să fie transferat într-un penitenciar din România

După ce a fost identificat de oamenii legii, ieșeanul Ștefănuț Șerban Scînteianu a fost săltat și dus la audieri. La scurt timp, individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată. Pe data de 3 octombrie 2019, Curtea Coroanei Inner London l-a condamnat pe ieșean la 17 ani de închisoare, dintre care doar 10 ani cu executare în spatele gratiilor, pentru viol.
Pe 3 octombrie 2019, autoritățile britanice au emis și ordinul de detenție. De asemenea, pe 9 noiembrie 2019, prin ordinul Ministerului de Interne, s-a dispus extrădarea ieșeanului de pe teritoriul Marii Britanii. La rândul său, Ștefănuț Șerban Scînteianu a fost de acord să fie transferat în România pentru continuarea executării pedepsei.

„În certificatul emis de autoritățile britanice se menționează că persoana condamnată a efectuat deja 574 de zile de închisoare în perioada 4 iunie 2019 – 28 decembrie 2020, urmând ca partea de 10 ani închisoare să fie executată complet. Autoritatea britanică, în cuprinsul sesizării, arată că este de acord ca autoritățile române să preia spre executare partea custodială a sentinței, respectiv de 10 ani de închisoare”, au încheiat magistrații.

Adauga un comentariu