Coronavirus

OMS amână vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză: „Avem nevoie de cooperarea tuturor”

Publicat: 04 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
OMS amână vaccinarea anti-COVID-19 cu a treia doză Avem nevoie de cooperarea tuturor
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză. Solicitarea vine în contextul acordării unui sprijin pentru ţările mai puţin dezvoltate, astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate şi în aceste zone.

„Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetățenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri. OMS solicită un moratoriu pentru rapeluri până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cooperarea tuturor, în special de o mână de țări și companii care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

În contextul creșterii infectărilor cu varianta Delta, mai multe țări au început deja administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

Preşedintele israelian Isaac Herzog s-a vaccinat cu a treia doză care a început deja să fie administrată pentru persoanele peste 60 de ani.

Luni, Ungaria a anunțat că a demarat programările pentru a treia doză de vaccin, fiind prima țară din Uniunea Europeană.

De asemenea și Statele Unite iau în calcul cea de-a treia doză care va fi administrată persoanelor care urmează tratamente ori au patologii ce afectează sistemul imunitar

Potrivit noilor date, o a treia doză de vaccin produce de 5 ori mai mulţi anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi de peste 11 ori mai mulţi anticorpi la persoanele din grupa de vârstă 65-85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creaţi după a doua doză.

Adauga un comentariu