Titlurile zilei

Paradis verde din Zona Metropolitană Iași, transformat în teren de vânătoare, pentru distracția unor braconieri! Război cu arme între localnici – FOTO

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paradis verde din Zona Metropolitană Iași transformat în teren de vânătoare pentru distracția unor braconieri Război cu arme între localnici - FOTO
Paradis Verde din Zona Metropolitană Iași este folosit ca teren de vânătoare de mai mulți indivizi cu arme care practică braconajul

Un adevărat conflict s-a iscat în Zona Metropolitană Iași între braconieri și localnici din cauza unei porțiuni verzi de teren pe care există o acumulare de apă și care a fost transformată într-un veritabil teren pentru pescuit și vânătoare. Zona verde care include și un luciu de apă prin blocarea unui pârâu din Holboca se află la intersecția mai multor proprietăți private, iar un grup restrâns de indivizi și-a amenajat aici un fel de domeniu de vânătoare, asta fără autorizațiile necesare sau formele legale

Un scandal imens a fost stârnit în Zona Metropolitană Iași, din cauza unor indivizi care au transformat în teren de vânătoare o porțiune verde din zona Orzeni, din localitatea Holboca și au băgat teroare printre localnici. Zona verde care se află la intersecția mai multor proprietăți private din Holboca a fost transformată încetul cu încetul într-un adevărat domeniu pentru vânătoare și pescuit de un grup de indivizi suspecți care acum și-au făcut un obicei de a organiza activități neautorizate în această locație, practicând braconajul în mod regulat după spusele localnicilor.

„Zona se află la limita unor suprafețe mari de teren, sunt 21 de proprietăți în jurul acestei zone verzi unde s-a format un iaz, o acumulare de apă. Ei au îndiguit un curs de apă și aici se adună rațele sălbatice, diverse animale și păsări mici, dar și mult pește. Pur și simplu s-a format un lac de acumulare. Ei sunt un grup de prieteni care se adună în fiecare weekend și vânează clandestin aici. Nu știu câți dintre ei au permis de vânătoare, iar pe deasupra și-au amenajat și două căbănuțe unde merg la grătare și petreceri. Problema este că dacă vine cineva străin de ei este luat la bătaie direct”, au spus locuitorii din Holboca.

Partide ilegale de vânătoare și distracție în fiecare weekend pe malul iazului din Holboca

Lucrurile au devenit tensionate în momentul în care persoanele din vecinătatea iazului și care nu fac parte din cercul de vânători au vrut să se bucure de zona verde, însă au fost întâmpinați de un refuz categoric al acelor indivizi suspecți care practică braconaj după spusele localnicilor.

„Dacă vine cineva străin de ei în acest loc, este urmărit și agresat, chiar dacă este proprietar pe terenul vecin. Am fost cu doi prieteni să ne bucurăm de zona verde de acolo zilele trecute. A venit unul dintre indivizii vânători, Panfil Ionuț, și ne-a spus că nu avem voie să pescuim, deși este o proprietate comună. Eu eram pe bicicletă pe partea dreaptă, iar el se afla într-un Mercedes ML cu numere galbene de Marea Britanie și a intrat în mine pur și simplu. Nu mi-a venit să cred.

Am sunat la 112 pe 9 mai la 16:30 să semnalez incidentul și nu știu cum s-a făcut că la fața locului a venit șeful de post Boboc din Holboca, care nu a făcut absolut nimic. A făcut niște poze la fața locului și a plecat, a închis ochii. Trebuia să vină la fața locului Poliția Rutieră, pentru că a fost un accident cu mașina. După ce a plecat polițistul de la fața locului, Panfil Ionuț a trecut la amenințări, că nu îl interesează de Poliție, și a spus că mă omoară, că îmi taie capul cu toporul”, povestește Florin Stroia, ieșean care locuiește în zona Holboca.

Oamenii vor să se ia măsuri legale împotriva braconierilor din Orzeni

Incidentul semnalat prin 112 la Inspectoratul de Poliție Județean Iași nu a fost încadrat ca accident rutier, spre nemulțumirea victimelor, la fața locului fiind trimis polițistul din localitate. Astfel de situații se petrec frecvent în zona verde cunoscută de localnici ca „Orzeni”. Oamenii povestesc faptul că petrecerile se țin în fiecare weekend în zona acumulării de apă, iar localnicii din apropiere nu vor altceva decât ca grupul de 5-10 indivizi suspecți să nu mai pună monopol pe porțiunea verde unde se vânează clandestin.

„Noi am semnalat aceste lucruri la Poliție, dar polițistul din localitate închide ochii la ce se întâmplă acolo. Este clar că se vânează clandestin și este vorba despre braconaj”, au mai spus locuitorii din zona Orzeni.

Vom reveni cu amănunte.

Adauga un comentariu