Titlurile zilei

Părinți, țineți la viața copiilor voștri! Medicii din Iași vă imploră să încetați: „Sunt copii de 5 ani care beau energizate” – FOTO

Publicat: 26 feb. 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Părinți țineți la viața copiilor voștri Medicii din Iași vă imploră să încetați Sunt copii de 5 ani care beau energizate - FOTO
Medicii ieșeni nu recomandă sub nicio formă consumul de energizante

Consumul de energizante face ravagii în rândul adolescenților, chiar și în cel al copiilor. Acest lucru a devenit o modă periculoasă care duce organismul tinerilor în situații extreme și uneori le pune viața în pericol. Medicii ieșeni nu recomandă sub nicio formă consumul de energizante

Prof. dr. Constantin Iordache, medic primar cardiologie pediatrică, subliniază faptul că tot mai mulți copii, chiar și cei care au vârste fragede, precum 5-6 ani, consumă băuturi energizante. Situația este alarmantă pentru că nici măcar părinții nu sunt conștienți la ce pericole se expun cei mici.

Tot mai mulți copii din Iași consumă energizante de la vârste fragede

energizante
Consumul de energizante face ravagii în rândul adolescenților, chiar și în cel al copiilor

Un alt aspect pe care medicul ieșean l-a observat este neglijența părinților care nu consideră aceste băuturi ca fiind periculoase. Mulți beau energizante chiar în fața copiilor.

„Atunci când vine vorba despre consumul de energizante la cei mici, pot să spun că din 15 copii pe care-i consult zilnic, pentru 5 dintre ei pun diagnosticul de distonie neurovegetativă (n.r. – un dezechilibru al sistemului nervos vegetativ), pentru că consumă aceste băuturi. Un lucru îngrijorător pe care l-am observat la o parte dintre copiii pe care-i consult este că până și copiii cu vârste mici, de 5-6 ani, văd consumul acesta de energizante. Este periculos și aici este vina părinților care sunt neglijenți, care consumă la rândul lor, care consideră că nimic nu se poate întâmpla și oferă din băutura lor energizantă și celor mici”, subliniază prof. dr. Constantin Iordache, medic primar cardiologie pediatrică.

Tinerii riscă să-și piardă viața din cauza acestor băuturi

copil cu un energizant
Situația este alarmantă pentru că nici măcar părinții nu sunt conștienți la ce pericole se expun cei mici

Reamintim faptul că un copil în vârstă de 13 ani a murit, zilele trecute, în timpul antrenamentului de fotbal, după ce a consumat mai multe energizante. Un alt caz cutremurător a fost cel al tânărului Yannis, care a decedat la Iași, într-o tabără organizată în Copou, în vara anului trecut, după ce a băut energizante. Prof. dr. Constantin Iordache descrie ce se întâmplă în organismul uman după consumul unei astfel de băuturi

„Sunt foarte periculoase pentru că energizantul intră în sânge și se duce atât la creier, cât și la inimă. La creier produce modificări foarte importante, în special la cei mici, pentru care creierul nu este dezvoltat complet, astfel încât un copil nu poate respira corespunzător, nu-și găsește locul, este agitat, uneori chiar amețit. Iar la inimă poate apărea până și infarctul miocardic, atât de periculoase sunt aceste băuturi. Este o modă apărută în rândul tinerilor, la care trebuie să fim foarte atenți”, susține prof. dr. Constantin Iordache.

Cu toate acestea, tinerii nu se opresc din a consuma energizante pentru că sunt bune la gust și că observă acest lucru atât la colegii lor, cât și la părinții și, nu în ultimul rând, din cauza faptului că ei consideră că energizantele oferă energie organismului.

„Ei sunt de părere că această băutură le dă energie, dar este total fals. Nu există ca o băutură să-ți dea energie, este doar în capul lor, și eu o clasific ca metoda pe care o folosesc elevii și instructorii de fitness. Nu se recomandă, sub nicio formă și la nicio vârstă, consumul acestor băuturi”, adaugă prof. dr. Constantin Iordache în legătură cu faptul că tot mai mulți copii din Iași consumă energizante.

Comentarii
  • De ce este autorizată vânzarea acestor produse, si a multe altele, toxice pentru organismul uman? Nu exista un control al alimentelor? Sunt posturi călduțe unde lucreaza oameni care ar trebui sa- si faca datoria. Acesti oameni apar doar dupa ce se intampla o tragedie, fac câteva valuri, apoi se retrag la caldura, iarna, la racoare, vara.

  • Ce toxicitate? Are doar mai multa cofeina ca si cafeaua , fara zahar si mai putine calorii ca o bere tot de 500ml. Alcoolul este de mult interzis si consumat de cam toti minorii ca si tutunul. ,,Vaccinul” e bun, suplimentele, sportul si nutritia nu. Doctor care nu stie nimic, creierul este dezvoltat complet la 25 de ani.

  • Timp de xyz ani nimeni nu a zis nimic, dar dintr-o data sunt letale !?
    De ce nimeni nu zice nimic de alte boli care in combinatie cu un energizant poate fi fatala ?
    Foarte multa propaganda …

  • Bă, io am vazut O MAMA cu baiatul ei, in jur de 7-8 ani. Acesta bea energizant! Mi-a cazut fața, pe românește! Nu-mi venea sa cred ce vad!

    🫨🫨🫨🫨🫨🫨

Adauga un comentariu