Prima pagină » Actualitate » Parteneriat neașteptat. ANRE a bătut palma cu omologii din Ungaria
Parteneriat neașteptat. ANRE a bătut palma cu omologii din Ungaria

Parteneriat neașteptat. ANRE a bătut palma cu omologii din Ungaria

02 dec. 2022, 21:00,
BZI.ro, în Actualitate

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei din România (ANRE) şi Oficiul Ungar pentru Energie şi Utilităţi Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare, pentru a gestiona criza energetică şi pentru a promova securitatea aprovizionării.

ANRE a transmis că a fost semnat un acord de cooperare cu MEKH pentru a gestiona criza energetică şi pentru a promova securitatea aprovizionării.

„Pentru a gestiona criza energetică şi pentru a promova securitatea aprovizionării, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi Oficiul Ungar pentru Energie şi Utilităţi Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare. Având în vedere criza energetică, nevoia de securitate a aprovizionării a crescut semnificativ în ultimele luni, iar importanţa cooperării internaţionale pentru aceasta a crescut de asemenea. Acordul de cooperare dintre autorităţile de reglementare din România şi Ungaria vizează gestionarea mai eficientă a situaţiei de criză şi consolidarea securităţii noastre”, anunţă ANRE.

ANRE: „Relaţia bilaterală dintre ANRE şi MEKH a fost strânsă şi directă”

Acordul oferă un cadru general pentru negocierile bilaterale, pentru schimbul de experienţă în domeniile energetice reglementate de autorităţi şi pentru împărtăşirea reciprocă a cunoştinţelor şi a bunelor practici aferente în domeniul cadrului legislativ în continuă dezvoltare al UE.

„Relaţia bilaterală dintre ANRE şi MEKH a fost strânsă şi directă, într-un mod demn de autorităţi independente de reglementare în domeniul energiei din ţări vecine şi în trecut, dar, părţile au văzut întărirea formală a cooperării ca fiind justificată, având în vedere provocarea creată de criza energetică”, precizează ANRE.

Neînţelegeri între Ungaria şi Comisia Europeană

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula vor der Leyen nu va călători la Budapesta pentru a anunţa un plan de redresare de mai multe miliarde de euro. Anterior, Comisia Europeană a recomandat înghețarea a peste 13 miliarde de euro destintate Ungariei, din cauza problemelor de corupție din această țară.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, nu a oferit detalii cu privire la motivul pentru care călătoria a fost anulată. Acesta a spus că preşedintele Comisiei nu este obligată să fie prezentă personal, deşi, Ursula von der Leyen a vizitat fiecare ţară, până acum, pentru a face anunţul privind finanţarea post-pandemie din partea UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *