Local

Pasajul Socola, un pericol pentru șoferii ieșeni: „Din 1987 nu s-a mai făcut nimic la acest pasaj”

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pasajul Socola un pericol pentru șoferii ieșeni Din 1987 nu s-a mai făcut nimic la acest pasaj
Pasajul Socola reprezintă un pericol pentru șoferii care tranzitează acest pod

Deși se vorbește de foarte mult timp despre necesitatea reabilitării acestui pasaj, nici până acum nu s-au început lucrările de consolidare. Pasajul Socola, un pericol pentru șoferii ieșeni, are nevoie urgent de reparații capitale. Imaginile surprinse arată starea jalnică în care a ajuns acest pod ce este tranzitat zilnic de mii de ieșeni. Se pot vedea bucăți desprinse din beton, armătura rămasă de izbeliște, care a ruginit după atât de mult timp de când nu s-a intervenit la acest pod. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că pasajul va intra în reabilitare în cel mai scurt timp

Localnicii care locuiesc în blocurile de lângă pasajul Socola spun că, de foarte mulți ani, acesta se află într-o astfel de stare și nu s-a luat nicio măsură. Mai mult, aceștia susțin că, la orele de vârf, traficul este infernal, podul fiind plin de mașini care îl tranzitează. Cei care locuiesc în zonă și cunosc situația în detaliu susțin că din anul 1987 nu s-a mai făcut nimic la acest pod și că are nevoie de reparații pentru evitarea unei tragedii.

Pasajul Socola, un pericol pentru șoferii ieșeni

Beton, pod
Podul care face legătura între bulevardul Socola și Șoseaua Bucium se află într-o stare avansată de degradare

Localnicii din zona pasajului Socola susțin că problema degradării acestui pod persistă de foarte mult timp. Aceștia mai spun că în urmă cu câțiva ani s-au făcut trotuarele și s-a asfaltat, însă nu s-a intervenit asupra structurii.

„Locuiesc în zonă de foarte mult timp. Pasajul se află în starea asta de foarte mult timp. Din anul 1987 nu s-a mai făcut nimic la acest pod. Doar deasupra s-au făcut trotuarele și s-a asfaltat”, declară un localnic din zonă.

Unii cetățeni care locuiesc în zona căminelor din Bularga se tem că podul se va dărâma și se va produce o tragedie. Aceștia mai spun că acest pod este tranzitat de mii de mașini în fiecare zi, în special la orele de vârf.

„La cum arată, s-ar putea să-l vedem căzut într-o zi. O să fie o tragedie la câte mașini trec pe el în fiecare zi”, declară un alt localnic din zona respectivă.

O singură ofertă pentru reabilitarea pasajului Socola

Beton
Pasajul Socola riscă să se prăbușească. Bucăți mari din beton s-au desprins de pe elementele de rezistență ale podului

La licitația organizată de Primăria Iași s-a depus o singură ofertă pentru lucrările de reparații capitale la Pasajul Socola. Termenul de înregistrare în licitația organizată de Primăria Iași a expirat pe 17 februarie 2023, iar oferta asocierii conduse de Conest SA a rămas singura depusă.

„În acest moment, obiectivul de investiţii privind reabilitarea şi modernizarea pasajului suprateran Socola este în procedură de evaluare lucrări. Pentru această investiție a fost depusă o singură ofertă: asocierea SC Conest SA – SC Arcada Company SA. Lucrările care vor dura 18 luni sunt estimate la o valoare de circa 43,5 milioane de lei”, declară Sebastian Buraga.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, susține că traficul în zonă va fi restricționat pe perioada lucrărilor. Aceasta măsură se va lua în cadrul Comisiei de Circulație a Primăriei Iași.

„Vom stabili, în cadrul Comisiei de Circulație de la nivelul municipiului Iaşi, unde fac parte şi reprezentanții Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, modalitatea prin care va fi restricţionat traficul în zonă pe perioada lucrărilor”, mai declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Astfel, starea în care a ajuns acest pod arată că pasajul Socola, un pericol pentru șoferii ieșeni, are nevoie urgent de reparații capitale. Aceste măsuri trebuie luate într-un timp foarte scurt pentru evitarea unei tragedii în zonă.

Adauga un comentariu