Titlurile zilei

Patronul hotelului „Il Primo” construiește o clădire cu 6 etaje în zona facultăților din Tudor Vladimirescu! Investiția este de milioane de euro. Afaceristul Cătălin Mihai: „Lucrurile sunt schimbătoare de la o zi la alta” – FOTO

Publicat: 02 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronul hotelului Il Primo construiește o clădire cu 6 etaje în zona facultăților din Tudor Vladimirescu Investiția este de milioane de euro. Afaceristul Cătălin Mihai Lucrurile sunt schimbătoare de la o zi la alta - FOTO
Un nou hotel ar urma să fie construit de patronii de la "Il Primo"

Cătălin Ionuț Mihai, unul dintre patronii hotelului „Il Primo”, vrea să construiască un alt hotel în zona Tudor Vladimirescu. Proiectul a fost propus spre finanțare cu ajutorul fondurilor europene. Recent, Planul Urbanistic Zonal a intrat în etapa de consultare publică

Noi investiții sunt anunțate de Cătălin Ionuț Mihai și Vasile Daniel Mihai, patronii hotelului „Il Primo”, de pe strada Fericirii, din municipiul Iași, în zona facultăților din cadrul Universității „Gheorghe Asachi”. Recent, Primăria Iași a introdus spre consultare publică un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce îi aparține societății CNC Industry SRL, condusă de cei doi asociați. Chiar lângă amplasamentul hotelului menționat, de data aceasta pe strada Melodiei, cei doi afaceriști au o suprafață de teren de 750 de metri pătrați.

Aici este propusă construirea unui hotel cu regimul de înălțime S+P+6E+Eth. Indicatorii urbanistici arată un procent de ocupare a terenului de 65 la sută, plus un coeficient de utilizare a terenului de 4. Rezultă o suprafață construită de 3.000 de metri pătrați. Proiectul beneficiază de un aviz de oportunitate emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Urmează ca proiectul să fie analizat și în comisia de urbanism formată din consilieri locali.

Investiția presupune și amenajarea de spații verzi

Conform PUZ, trebuie asigurată și o suprafață de spații verzi de 16 la sută din amplasamentul disponibil.

„Autorizarea executării construcțiilor va dispune obligativitatea menținerii sau creării de spații verzi și plantate în funcție de destinația și capacitatea construcției. Se recomandă ca, pe suprafețele neocupate cu clădiri sau rezervate pentru realizarea obiectivelor de utilitate publică, să se asigure: plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 200 mp de teren în zonele de protecție și amenajarea de spații verzi plantate pe circa 40 la sută din suprafața de aliniament și clădiri, plantarea cel puțin a unui arbore la fiecare 100 mp în zona rezidențială și de dotări, cu excepția zonelor cu destinație specială”, se arată în documentația PUZ.

Proiectul imobiliar ar urma să fie finanțat prin intermediul fondurilor europene.
Contactat telefonic, reprezentanții „Il Primo” au precizat că încă nu cunosc detalii despre valoarea investiției.

„Ne aflăm la stadiul 2 de finanțare, e prima oară când accesez fonduri europene. Acolo vom construi și o parcare în subteran. În ceea ce privește apartamentele de la „Il Primo”, sunt vândute aproape în totalitate. Noi am avut o estimare a investiției, dar lucrurile sunt schimbătoare de la o zi la alta. Trebuie să văd cu arhitectul”, a precizat Cătălin Ionuț Mihai, unul dintre asociații din cadrul CNC Industry SRL.

Patronii Il Primo așteaptă autorizația de construire pentru un alt hotel

CNC Industry a anunțat un PUZ și în zona centrală a Iașului. Cătălin Ionuț Mihai a cumpărat de la societatea M Chim SRL un teren de 1.153 de metri pătrați, amplasat pe strada Crișan, nr. 10, actuala G.M. Cantacuzino, chiar în imediata apropiere a Facultății de Teologie Ortodoxă. Investitorul trebuie să respecte următorii indicatorii urbanistici: S+D+P+3E, procent de ocupare a terenului (POT) – 60 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0,96, spații verzi minimum 15 la sută. Parcarea ar urma să fie amenajată în subsolul clădirii. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 1.106 metri pătrați.

După ce, în primăvara anului 2020, a primit avizul din partea Consiliul Local, proiectul a fost depus la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI). Asta se întâmpla în luna decembrie. După aproape 7 luni de așteptări, proiectul a primit aviz favorabil și a intrat în etapa de autorizare, document ce va fi eliberat de Primăria Iași. Nu departe de amplasamentul afaceristului este și terenul lui Gheorghe Achelăriței, care a propus un bloc de locuințe colective cu 3 etaje.

Adauga un comentariu