Local

Pavilionul pentru femei de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași va fi reabilitat! Investiția este de 600.000 de euro

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pavilionul pentru femei de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași va fi reabilitat Investiția este de 600.000 de euro
La ”Socola” sunt anunțate investiții în structura clădirii

Aproape 600.000 de euro este suma alocată de Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași pentru reabilitarea pavilionului destinat femeilor. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată la finalul lunii februarie 2022

Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași anunță noi investiții. Astfel, pe data de 28 februarie 2022 va fi organizată licitația pentru reabilitarea și modernizarea Pavionului III, destinat femeilor. Valoarea estimată a contractului este de 2.857.000 de lei, fără TVA, aproape 600.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

”Prin reabilitarea clădirii existente se urmărește îndeplinirea condițiilor de siguranță în exploatare impuse de normele tehnice naționale și europene în vigoare. În același timp, se impune modernizarea clădirii, funcționalul existent nu satisface exigențele și tendințele actuale de organizare și desfășurare a activităților medicale, celor sanitare și de confort. Oportunitățile sunt identificate și în strategia de dezvoltare a Institutului de Psihiatrie «Socola» din Iași de punere în valoare a clădirilor și de aducere la standardele medicale actuale prin îmbunătățirea condițiilor de calitate ale actului medical”, se arată în caietul de sarcini.

Institutul a organizat o licitație și pentru furnizarea loturilor de medicamente.

Pavilionul pentru femei de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași va fi reabilitat în termen de 2 ani

Constructorii trebuie să ia în calcul ca lucrările să fie executate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului.

”Propunerea financiară se va elabora cu respectarea evaluărilor categoriilor de lucrări și a listelor de cantități estimate prezentate în documentația de atribuire, ținând seama și de eventualele răspunsuri la solicitările de clarificare. Orice neconcordanțe între documentațiile și listele de cantități vor fi sesizate prin solicitări de clarificare depuse în cadrul procedurii de atribuire în interiorul termenelor specificate în conținutul fișei de date. Valoarea pentru cheltuieli diverse și neprevăzute va fi evidențiată de ofertant, dar nu va fi inclusă și nu va influența oferta financiară”, se mai arată în documentația procedurii.

Totodată, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de carne.

Echipamente de protecție în valoare de 500.000 de euro

Totodată, Institutul de Psihiatrie „Socola” a organizat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente de protecție. Recent, comisia de evaluare a stabilit câștigătorii. Achiziția are o valoare estimată de 2.437.620 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. După analizarea ofertelor, contractul a ajuns la o valoare finală de 1.979.220 de lei, fără TVA.

Loturile vor fi furnizate de următoarele societăți: Crio – 2 SRL, Aurocom SRL, M.A. Cristina SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL și Adar Unic Solutions SRL.
Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente, fiind vorba despre cantități maxime: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 de bucăți, mască chirurgicală de uz medical: 32.000 de bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 de bucăți etc.

Rămâne de văzut dacă vor fi depuse oferte la licitația organizată de Institutul de Psihiatrie ”Socola” din Iași pentru reabilitarea pavilionului destinat femeilor.

Adauga un comentariu