National

Pe lista Departamentului de Stat SUA, România a fost trecută în categoria ţărilor care nu ar trebui să fie vizitate

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pe lista Departamentului de Stat SUA România a fost trecută în categoria ţărilor care nu ar trebui să fie vizitate
România a fost trecută de americanii de la Departamentul de Stat pe lista țărilor ân care ar fi bine să nu călătorească

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a adăugat în decursul acestei săptămâni 116 ţări pe lista consultativă „nu călătoriţi” din cauza pandemiei provocate de Covid-19. Pe această listă a fost adăugată şi România, alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel şi Germania.

Înainte ca ţara noastră să fie trecută pe lista Departamentului de Stat, erau 34 din aproximativ 200 de state ale lumii. Lista a fost actualizată, iar acum sunt prezente 150 de state. Tot oficialii Departamentului de stat au precizat faptul că această listă nu implică reevaluarea a situaţiilor actuale de sănătate din anumite ţări. Mai degrabă se propune o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie.

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească

De pe lista Departamentului de Stat nu se găsesc Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3. Statul american încearcă pe cât posibil să evite o nouă infectare în masă, SUA fiind una dintre cele mai afectate țări de noul coronavirus.

Oficialii Statelor Unite ale Americii au prelungit cu 30 de zile restricţiile care erau în vigoare de 13 luni, în privinţa călătoriilor neimportante la frontierele cu Canada şi Mexic. Recomandările propuse de statul american nu sunt obligatorii pentru locuitori, dacă aceştia vor să călătorească vor avea undă verde.

Lista ţărilor în care românii pot călători

S-a realizat lista ţărilor în care românii care s-au vaccinat pot călători fără griji. În această listă sunt prezente țări care au renunţat la carantină şi la testarea persoanelor imunizate.Ţările europene impun în continuare anumite restricţii la frontiere, cauzate de valul al treilea al noului coronavirus. În decursul acestei săptămâni Comisia Europeană a propus introducerea unui certificat de vaccinare care intră în vigoare la începutul verii.

România împreună cu alte 8 ţări din Europa îi dispensează de carantină şi testare pe cei care s-au imunizat şi doresc să viziteze una dintre aceste 9 ţări. În viitorul apropiat se vor alătura alte state în ceea ce privește introducerea unui buletin de vaccinare.

Care este țara care va primi turişti fără a fi vaccinaţi

Turcia este una dintre cele mai căutate țări în momentul în care începe sezonul estival. În special românii fac tot posibilul pentru a merge în concediu în Antalya, una dintre cele mai căutate plaje din Turcia. O informaţie pe care ar trebui să o ştie toţi românii este aceea că statul turc nu cere ca turiştii să fie vaccinaţi.

În luna martie oficialii din Turcia anunţau că așteaptă toţi turiştii chiar şi pe cei britanici pe plajele lor. Dar încă sunt discuții în privinţa negativității turiştilor. Cel mai probabil ar putea fi implementată o regulă prin care s-ar putea cere  un test negativ, chiar dacă s-au vaccinat.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară. Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului vă fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a precizat Mehmet Ersoy.

Adauga un comentariu