Local

Permise de rezidență false, descoperite de polițiștii de frontieră ieșeni la indivizi care încercau să se angajeze în Uniunea Europeană

Publicat: 19 sept. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni cerceteaza mai multi indivizi care au prezentat acte de rezidență false
Permise de rezindență false descoperite la mai mulți cetățeni din Republica Moldova

Polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări în privința a doi cetățeni din Reublica Moldova care au prezentat la controlul de frontieră permise de rezidență false, cu care încercau să ajungă în Cehia pentru a se angaja

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit mai multe permise de rezidență false în posesia unor indivizi care încercau să treacă ilegal frontiera pentru a se angaja în străinătate. În data de 16 septembrie, în jurul orei 10:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-au prezentat, pentru efectuarea formalitaților de control în vederea trecerii frontierei și, implicit, a intrării în țară, ca pasageri într-un microbuz cu destinația Cehia, doi cetățeni din R. Moldova, în vârstă de 23, respectiv 24 de ani.

„La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, cei doi tineri au prezentat și permise de rezidență eliberate pe numele lor de autoritățile din Cehia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cele două permise de rezidență nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat că au procurat documentele în cauză prin intermediul unui cetățean ceh, contra sumei de 100 de euro fiecare. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals pentru cei doi bărbați”, au declarat oficialii Poliției de Frontieră Iași.

Acte false pentru autoturisme din străinătate

De asemenea, polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit și confiscat mai multe autoturisme marca Audi și Opel, care au fost furate din Germania sau care au nereguli serioase în ceea ce privește legislația specifică. Astfel, la sfârșitul săptămânii, în vama Albița s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, cetățeanul din R. Moldova, E.E., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism marca Audi A4. Mașina avea aplicate numere de înmatriculare emise de autoritățile din Germania.

„La controlul de frontieră, în urma verificării documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au constatat că mijlocul de transport nu avea drept de circulație pe drumurile publice din România. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu