Local

Peste 10 luni de închisoare, pentru câteva sticle cu alcool! Un individ certat cu legea a încercat să-i păcălească pe angajații unui cunoscut magazin din Iași

Publicat: 08 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 10 luni de închisoare pentru câteva sticle cu alcool Un individ certat cu legea a încercat să-i păcălească pe angajații unui cunoscut magazin din Iași
Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a încercat să fure câteva sticle cu whiskey din magazinul Auchan

Un individ din Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat că a încercat să sustragă sticle cu alcool dintr-un cunoscut magazin. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Marian Constantin Bordea la 10 luni și 92 de zile de închisoare, pentru furt calificat. Totuși, individul va fi lăsat în libertate, fiindu-i admisă liberarea condiționată

Peste 10 luni de închisoare, pentru câteva sticle cu alcool! Un individ certat cu legea a încercat să-i păcălească pe angajații unui cunoscut magazin din centrul Iașului. Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru acesta. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Marian Constantin Bordea la 10 luni și 92 de zile de închisoare, pentru furt calificat. Totuși, individul va fi lăsat în libertate, fiindu-i admisă liberarea condiționată pentru această pedeapsă. Judecătorii ieșeni au luat în calcul alte pedepse, primite anterior de individ.

„Instanța ia act că persoana vătămată SC Auchan Romania SA nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, prejudiciul fiind recuperat prin restituirea bunului sustras”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Marian Constantin Bordea, acuzat că a vrut să dea iama în sticlele cu whiskey

Acest proces penal al ieșeanului Marian Constantin Bordea (22 de ani) a început pe data de 7 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de furt calificat.

„Pe data de 30 martie 2019, în jurul orei 19:00, inculpatul a sustras din magazinul Auchan, situat în municipiul Iași, două sticle de J&B Rare Scotch și două sticle de Jack Daniel’s, în valoare totală de 343,60 lei, prejudiciul fiind recuperat integral”, au spus procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, pe data de 30 martie 2019, în jurul orei 19:00, individul a mers la magazinul Auchan pentru a fura diferite bunuri, a petrecut în incinta magazinului circa 25 de minute, timp în care s-a îndreptat către raionul de băuturi alcoolice, de unde a luat de pe un raft două sticle cu băutură J&B Rare Scotch și două sticle cu băutură Jack Daniel’s, pe care le-a ascuns în zona abdomenului, sub haina cu care era îmbrăcat, apoi s-a îndreptat către casele de marcat.

A încercat să treacă de casele de marcat fără să plătească

Oamenii legii au mai afirmat că ieșeanul Marian Constantin Bordea a încercat să îi păcălească pe angajații magazinului din centrul orașului.

„Inculpatul a trecut de casele de marcat, îndreptându-se către ieșirea din magazin, unde a fost oprit de către doi agenți de securitate, care l-au întrebat dacă a sustras bunuri din incinta magazinului Auchan și l-au rugat să-i însoțească într-o cameră anexă a magazinului. Aici, inculpatul a recunoscut că a sustras bunuri din incinta magazinului, pe care urma să le comercializeze pentru a obține bani, a scos bunurile din zona abdomenului, de sub geacă și le-a așezat pe o masă. Agenții de pază au solicitat intervenția organelor de poliție, care au sosit la fața locului și l-au identificat pe inculpat în prezența agenților de pază”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

De altfel, dus la audieri, individul a recunoscut comiterea faptelor și a solicitat să fie judecat pe baza probelor adunate de oamenii legii în timpul cercetărilor.

Adauga un comentariu