Prima pagină » Eveniment-Social » Peste 30.000 de persoane au vizitat expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, de la Palatul Braunstein – FOTO

Peste 30.000 de persoane au vizitat expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, de la Palatul Braunstein – FOTO

18 mart. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Expoziția „Capodopere. Arta din România, de la clasic la contemporan” s-a încheiat. Timp de două luni, peste 30.000 de persoane au călcat pragul Palatului Braunstein pentru a se bucura de prezentarea de mare valoare.

S-a încheiat expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, de la Palatul Braunstein

În perioada 15 ianuarie – 15 martie 2024, Palatul Braunstein a găzduit o expoziție de mare valoare, organizată de Muzeul Național Brukenthal, Ministerul Culturii și Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași. Peste 70 de lucrări realizate de peste 50 de artiști români, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea și mulți alții, au fost expuse la Iași.

În cele două luni, cât timp expoziția a fost deschisă, peste 30.000 de persoane au călcat pragul Palatului Braunstein.

„Expoziția «Capodopere. Arta din România, de la clasic la contemporan» a ajuns la final. Vreme de două luni, publicul vizitator din întreaga țară și din afara granițelor a avut oportunitatea de a descoperi, la Palatul Braunstein, lucrările celor mai valoroși artiști români, veritabile tezaure care integrează cultura română în cultura universală. Gândurile noastre de recunoștință și mulțumire se îndreaptă către cei peste 30.000 de vizitatori care ne-au trecut pragul în această perioadă, către Primăria Municipiului Iași și către domnul primar Mihai Chirica, spre Ministerul Culturii, către doamna ministru Raluca Turcan, către Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași și către Poliția Locală Iași. Alese mulțumiri adresăm Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, domnului director dr. Alexandru-Constantin Chituță. Colaborarea dintre instituțiile noastre continuă și ne pregătim pentru noi și valoroase expoziții”, au transmis reprezentanții Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași prin cadrul rețelei de socializare Facebook.

O nouă expoziție semnată de artistul Constantin Tofan

A fost pentru prima dată în ultimii 50 de ani când unele piese au părăsit Brukenthalul pentru a fi văzute de publicul din alt oraş din România. Transportul tablourilor a fost făcut cu pază asigurată de jandarmi, întrucât valoarea capodoperelor depăşeşte câteva milioane de euro, fiind vorba şi de obiecte de tezaur.

Acum, la Palatul Braunstein, doritorii pot vizita, până în data de 15 aprilie, expoziția „Glose retrospective II”, semnată de distinsul artist și profesor universitar Constantin Tofan. Acesta are vârsta de 71 de ani și este autorul multor expoziții de artă pe care le-a prezentat atât în toate colțurile țării, cât și în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *