Local

Pilda mamei oarbe de care fiul se rușina, povestită de părintele Calistrat Chifan. Ce învățătură pot deprinde credincioșii?

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Pilda mamei oarbe de care fiul se rușina povestită de părintele Calistrat Chifan. Ce învățătură pot deprinde credincioșii
Părintele Calistrat a relatat povestea unei mame care nu avea un ochi și de care fiul se rușina tot timpul.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a povestit, în emisiunea BZI LIVE, pilda mamei oarbe de care fiul se rușina. Care este învățătura pe care o pot deprinde credincioșii de aici?

Dacă ne vorbim de rău părinții și ne rușinăm de înfățișarea lor, vom avea de pătimit în fața lui Dumnezeu. Potrivit tradiției ortodoxe, criticarea celor care ne-au dat viață este totuna cu sacrilegiul și hula împotriva Duhului Sfânt. Indiferent de modul în care am fost crescuți și educați, trebuie să învățăm să ne prețuim părinții, fiindcă de la ei avem viața.

Pilda mamei oarbe de care fiul se rușina, povestită de părintele Calistrat Chifan

Părintele Calistrat a relatat povestea unei mame care nu avea un ochi și de care fiul se rușina tot timpul. El, fiind frumos, o ținea la distanță și nu voia să o vadă, din cauza înfățișării ei. Timpul a trecut, iar băiatul s-a căsătorit și s-a îndepărtat și mai mult de mama sa, ba chiar nu a lăsat-o să își vadă nepoții. Pe patul de moarte, însă, femeia i-a lăsat fiului ei o scrisoare, în care i-a povestit motivul pentru care i-a lipsit un ochi. Doar așa, băiatul și-a dat seama de sacrificiul făcut de mama lui.

„Era o mamă, care avea un copil foarte frumos, oarbă de un ochi. Și băiatul se rușina tot timpul de ea și o ținea la distanță, nu voia să o vadă, pentru că înfățișarea era foarte urâtă. Și azi așa, mâine așa, el s-a căsătorit, nevasta lui nici nu a vrut să audă de soacră. La fel, când au apărut nepoții, nu i-au lăsat să o vadă pe bunică. Și, într-o zi, în ciuda faptului că el nu și-a mai căutat mama niciodată, i-a spus așa: „Sunt pe patul de moarte, vreau să vii până la mine și ai să găsești pe masă o scrisoare și dacă, cumva, nu mai sunt, să știi de ea, că-i pentru tine.” El s-a dus, că a crezut că-i vorba de o moștenire. Și în scrisoare scria doar atât: „Știu că întotdeauna, când te-ai uitat în oglindă, ai văzut că ești frumos și că arăți bine și ți-a fost rușine cu mine, dar ca să fii așa, eu a trebuit să nu am un ochi. Și cu ochii cu care mă vedeai tu, unul din ei era al meu. De asta tu astăzi ești așa cum ești.” Dar ea deja murise, nu a găsit decât scrisoarea. Și atunci și-a dat seama de sacrificiul mamei, deci ce poate face mama pentru un copil, în raport cu ce poate face un copil pentru părinți.”, a povestit părintele Calistrat Chifan, la BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan, despre videochat: „Este ceva care vatămă sufletește și trupește”

În cadrul aceleiași emisiuni BZI LIVE, părintele Calistrat a discutat și despre femeile care fac videochat. Potrivit duhovnicului, videochatul nu este o meserie, ci o formă de vătămare sufletească și trupească. În acest fel, trupul, templul Duhului Sfânt, este batjocorit.

„Trupul este templul Duhului Sfânt, iar a batjocori trupul, pentru că videochatul înseamnă niște forme de manifestare senzuale, de sexualitate, de inducție a plăcerii. Videochatul nu este o meserie, nu este un serviciu. Videochatul este ceva care vatămă sufletește și trupește, adică în momentul în care faci lucruri din astea jenante, astea nu mai țin de natura biologică a lucrurilor.”. a mai spus părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • Ia ți enoriasele,faceți pachete cu mâncare,și mergeți pe la oamenii singuri,asta fac pers cu credință,lasă ghicitul,și pildele,acești oameni întâmpină Nașterea Domnului,fără speranță,in lacrimi,și d ta vii la emisiuni tv,sa le spui pilde?,ce ex ești pt oile care te slăvesc?

  • Nebunule,n ai aflat că nu mai ai voie în mănăstire,trebuia să primești încă o sancțiune,că ai mers ,înconjurat de obraznicele susținătoare,primitivi,mai sunteți,țărănoilor,stați dracului în pădure,departe de lumea civilizata

  • Episcopia,ce fel de măsură ați luat,ați aflat că nebunul încearcă să se întoarcă la Vlădiceni,trimiteți l undeva în vârf de munte,sa nu se mai poată întoarce,va rugam,luați o măsură,pe măsura personajului.

  • Scârbelor enoriasele lui Calistrat,face ți fapte bune credincioaselor,nu susțineți un personaj,cu grave probleme comportamentale.

  • Decât să rânjiți,ca proastele in poza cu popa Calistrat,credincioaselor,face ți mâncare,pachete,orice,pt oamenii ,care nu au posibilități,pt aceste sfinte sărbători,sfintelor care va pretindeți,cuvioaselor,

  • Maria și Elena,sunt cele două care manipulează pt popa Calistrat,daca le întâlniți,primitive cu un șut în dos,un scuipat în fața,

Adauga un comentariu