Culinar

Plăcintă cu brânză la cuptor – Dulce sau sărată, după preferințe

Publicat: 23 nov. 2020
farfurie cu placinta cu branza la cuptor
Plăcinta din imagine poate fi și dulce, și sărată. Depinde cum o preferi

Pentru cine nu posteşte, avem o tavă cu plăcintă cu brânză la cuptor. Este un excelent deşert pentru pofticioşi, pentru zile mohorâte, dar şi pentru weekenduri petrecute acasă. Lista de ingrediente e mică, doar 7 produse conţine. Ce zici, te apuci de treabă?

Bineînţeles, dacă vrei, în această plăcintă cu brânză la cuptor poţi pune şi un pumn de stafide. Mai mult, poţi opta pentru a pune plăcinta pe toată suprafaţa tăvii sau pentru a o servi drept ruladă. Gustul va fi acelaşi, doar aspectul va face diferenţa. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi instrucţiunile de preparare.

Ingrediente:

  • 1/2 kg foi pentru plăcintă
  • 1 kg brânză
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 ml de apă
  • 220 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare:

Mai întâi amesteci apa cu laptele, uleiul şi sarea. Apoi împarţi foile în trei părți egale. Ca să iasă uniform, împarţi în 2 brânza. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Pune un sfert din foi, ungându-le pe fiecare cu puţin ulei sau unt topit. Întinde o parte din brânză. Pune alt sfert de foi, procedând la fel (unse cu unt sau ulei), restul de brânză şi apoi ultimul strat de foi.

Bate bine gălbenuşurile şi unge plăcinta cu ele. Bag-o apoi în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Plăcinta e gata când prinde o culoare rumenă frumoasă, iar brânza nu mai are deloc lichid în ea.

Aceasta plăcintă cu brânză la cuptor poate fi şi dulce, şi sărată. Dacă e dulce, atunci trebuie să amesteci brânză cu zahăr şi, opţional, să pui stafide în ea. În acest caz, seamănă ușor cu clasicii melcișori cu brânză și stafide. Dacă o vrei sărată, foloseşte brânză de oi, pe care o poți amesteca cu brânză de vaci.

Tot pentru răsfățul papilelor gustative îți recomand și o porție de cornuri pufoase cu gem.

Adauga un comentariu