National

Poliția Capitalei a prins făptașii furturilor de locuințe! 13 persoane din clanul lui Sile Pietroi au fost arestate

Publicat: 11 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Poliția Capitalei a prins făptașii furturilor de locuințe! Vineri, 11 septembrie 2020, Poliția Capitalei a anunțat că 13 persoane din clanul lui Sile Pietroi au fost arestate preventiv în dosarul referitor la mai multe furturi de locuințe.

„În urma activităților desfășurate la data 09 septembrie a.c., de polițiștii Capitalei ce au vizat persoane care ar fi săvârșit infracțiunile de furt din locuințe, precizăm că au fost reținute 13 persoane și față de toate a fost emis mandat de arestare preventivă după ce au fost prezentate magistraților”, au transmis polițiștii.

Poliția Capitalei a prins făptașii furturilor de locuințe! 13 persoane din clanul lui Sile Pietroi au fost arestate

Miercuri, 10 septembrie 2020, polițiștii au realizat 14 percheziții la persoane suspectate de mai multe furturi de locuințe. Din relatările autorităților reiese că a fost cauzat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

După efectuarea perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat două autoturisme și au ridicat din locuințele verificate peste 14.000 de euro, 12.500 de lei, telefoane mobile, dar și instrumente utilizate de persoanele bănuite la săvârșirea faptelor.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au descins în mai multe locații. Au fost vizați cei care fac „combinații” cu cereale

Polițiștii ieșeni au desfășurat mai multe percheziții pe linie economică. Astfel, oamenii legii au verificat mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale care au făcut afaceri cu cereale. Aceștia sunt acuzați de evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Mai precis, oamenii legii au intrat în mai multe locații din municipiul Iași și din câteva comune din județ. Miercuri dimineața mascații au intrat în casa unei profesoare de religie din comuna Răchiteni. Soțul profesoarei este suspectat de anchetatori că ar fi făcut evaziune fiscală, după ce a comercializat cereale. El a fost dus la audieri împreună cu alți suspecți. Polițiștii ieșeni fac acum verificări sub coordonarea procurorului de caz și urmează să ia măsuri. Dacă cei implicați vor fi găsiți vinovați, riscă să stea în spatele gratiilor.

Descinderile au fost făcute după ce anchetatorii au adunat mai multe informații

Anchetatorii susțin că mai multe persoane ar fi făcut operațiuni fictive.

„La data de 2 septembrie a.c., polițiștii au desfășurat o acțiune, în cadrul căreia au efectuat 5 percheziții domicialiare, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală cu cereale. Astfel, din cercetări a rezultat că, în perioada 2017-2019, persoane juridice ar fi evidențiat operațiuni fictive de achiziție de cereale în scopul introducerii acestora în circuitul economic. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente contabile și medii de stocare ce vor fi analizate în cadrul cercetărilor.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun. Acțiunea a beneficiat de sprijinul I.G.P.R.- Direcția de Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

 

 

Adauga un comentariu