Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au acționat în mai multe zone din județ. Au fost împărțite amenzi usturătoare celor prinși încălcând legea

Publicat: 14 sept. 2021

Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 220 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate peste 25 de infracțiuni

Polițiștii au acționat în județul Iași pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 111 evenimente, dintre care 101 au fost sesizate prin 112. În urma activităților, au fost sesizate 26 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 90.580 de lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Controale la Pașcani și în câteva comune

Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au acționat pe raza comunelor Miroslava, Horlești, Voinești, Țibana, Țibănești, Tansa și Dagâța pentru prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională. Au fost legitimate 72 de persoane și controlate 43 de autovehicule. Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravențiale, dintre care 15 conform OUG nr. 195/2002, 8 conform Legii nr. 61/1991, iar 6 conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 5.040 de lei. Controale au fost efectuate și de polițiștii Poliției Municipiului Pașcani care au acționat pe raza municipiului Pașcani pentru prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 conform OUG nr. 195/2002, 1 conform Legii nr. 61/1991, iar 1 conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 3.290 lei. Spre exemplu, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în cuantum de 100 lei, un bărbat care a fost depistat apelând la mila publicului.

Un tânăr s-a ales cu dosar penal

În urma controalelor efectuate, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu-Frumos au depistat un tânăr de 22 ani, care conducea un auto având permisul de conducere suspendat. Astfel, la solicitarea documentelor, acesta le-a declarat polițiștilor că nu are asupra sa actul de identitate și permisul de conducere, deoarece le-a uitat acasă. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto fără permis de conducere. De asemenea, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 870 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

 

Comentarii
 • Nu mai ridicaţi în slăvi poliţia pentru că nu merită.
  Atîta dispreţ şi bătaie de joc la adresa cetăţenilor nu am mai văzut nicăieri
  În fiecare dimineaţă in faţă la TEPRO stau în plina intersecţie TIR uri (st. de autobuz ,şcoală în apropiere ), toată zona Industrială stau TIR uri la descărcat ceriale.
  De ce nu sunt parcate în incita VEL PITAR ?
  Au hectare de teren liber , să-şi amenajeze parcări în incinta unităţii .
  Domnule Primar , mai veniţi prin oraş dimineaţa pe la ora 7 să vedeţi oraşul, vor veni alegerile……

Adauga un comentariu